27-годишен мъж бе осъден условно за извършен от него грабеж

...
27-годишен мъж бе осъден условно за извършен от него грабеж
Коментари Харесай

Осъдиха двама за грабеж на златен синджир

27-годишен мъж бе наказан условно за осъществен от него обир на златен синджир с висулка от здравно злато и стомана. Ефективно наказване получи 28-годишен мъж, оставил в заложна къща непознатия накит, за койтознаел, че е придобитчрез незаконно посягане, оповестиха от пресслужбата на Варненския областен съд.

Самото закононарушение е осъществено малко след noлyнoщ на 20 юли 2022 година в региона на един от варненските молове. Жертва на похищението станал различен мъж, който до момента в който разговарял с двамата подсъдими бил издебнат ненадейно от 27-годишния и посредством разкъсване със мощ му бил лишен златния синджир. Веднага по-късно двамата подсъдими побягнали и малко по-късно същата нощ 28-годишният обвиняем оставил в заложна къща непознатия накит, като попълнил своите персонални дaнни в заложния билет, макар че знаел, че синджирът е добит вследствие нa обир.

27-годишният причинител на грабежа, който е с чисто правосъдно минало, получи наказване от 10 месеца отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години. На 28-годишен мъж, който е осъждан, съдът наложи наказване от 4 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Причинените от действието имуществени вреди са възобновени на потърпевшия. В тежест на двамата подсъдими са направените по делото разходи. Съдебният акт е финален.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР