ČTK , съобщава вестник Ню Йорк таймс. Трагичната вест е била

...
ČTK
, съобщава вестник Ню Йорк таймс. Трагичната вест е била
Коментари Харесай

Първи подробности за хеликоптерната катастрофа, отнела живота на собственика на bTV и още четирима

 ČTK , оповестява вестник " Ню Йорк таймс ". Трагичната новина е била доказана пред чешки медии и от компанията на Келнер - PPF Group.

У нас Келнер има bTV Media Group. Инцидентът станал в събота следобед, когато хеликоптерът, с който пътувала групата, се разрушил край глетчер в американския щат.

Властите в Аляска оповестиха, че са разкрили телата на пет жертви - на 56-годишния Келнер, на чеха Бенджамин Лароше (50 г.), на 52-годишен мъж на име Грегъри Хармс от Колорадо. С тях са пътували още 38-годишен мъж на име Шон Макманами и 33-годишният водач Закари Ръсел, написа " Вашингтон пост ". Хармс и Макнамани са гидове, наети за така наречен хели-ски (спускане със ски или сноуборд на място, достигнато с хеликоптер). Този способ се употребява в труднодостъпни региони отвън обрисуваните ски писти, само че е неразрешен в Германия и Франция.

Открит е още един човек, който е в болница в съществено положение. Името му не се оповестява. Сигнал за случай с хеликоптер Airbus AS350 B3 до глетчера Ник (Knik) в получен към 10,00 часа вечерта в събота. Това станало, откакто хеликоптерът не се върнал от полета. Смята се, че се е разрушил в 18:30 локално време. Машината е била взета чартърен от компанията Soloy Helicopters.

Започва следствие на случая. Говорител на компанията на Келнер разгласи, че погребението ще се организира в стеснен фамилен кръг и помоли да се зачита неприкосновеността на персоналния живот на фамилията.

" Ню Йорк таймс “ предава, че локалната общественост в Аляска е съкрушена от новината. Хотелиери споделят, че Келнер е бил чест посетител и че подобен случай не се е случвал за 17-те години, в които се развива този тип туризъм.

" Форбс " класира Келнер измежду 70-те най-богати хора в Европа за 2020 година. Нетното му благосъстояние се пресмята на 17,5 милиарда $.

PPF Group разгласи, че купува американската компания съдебномедицинска експертиза, до тогава притежател на bTV, през 2019 година Сделката бе финализирана през 2020-а, когато PPF влезе във притежание на българската медийна група.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР