265 кметове на общини, 35 кметове на райони, 3159 кметове

...
265 кметове на общини, 35 кметове на райони, 3159 кметове
Коментари Харесай

На 27 септември ще станат ясни номерата на партиите и коалициите за местния вот

265 кметове на общини, 35 кметове на региони, 3159 кметове на кметства и 5053 общински съветници би трябвало да бъдат определени на локални избори на 29 октомври. Това заяви на брифинг зам.-председателят и представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева. А какъв брой ще бъдат претендентите за всички тези позиции, ще е ясно откакто завърши регистрацията на листите в общинските изборни комисии (ОИК). Срокът е до 26 септември.

Матева заяви още, че на 27 септември ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите и обединенията в бюлетината. Номерата на локалните обединения и самостоятелни претенденти следват номерата на партиите и обединенията, според поредността на регистриране на заявките в регистъра на общинските изборни комисии (ОИК), изясни тя.

До 23 септември записаните в ЦИК обединения , могат да вършат промени в състава и наименованието си, а локалните в ОИК.

Говорителят на ЦИК означи, че на страницата на ЦИК към този момент попадат описите с имената на жителите, подписали се в поддръжка на политическите обединения. Тя прикани, в случай че има гласоподаватели, които попадат, само че не са се подписали, да насочат сигналите си към Комисията за отбрана на персоналните данни.

Попитана по какъв начин ще наподобява софтуерът на машините, Матева съобщи, че има условие към изпълнителя да предложи два разновидността. Изискването на ЦИК е гласоподавателят да не би трябвало в самото начало да дефинира в кои и в какъв брой от типовете избори ще гласоподава, да може да се връща и да трансформира своя избор. По думите ѝ ще стане ясно по какъв начин ще се случи това, откакто бъдат извършени договаряния с изпълнителя и бъде подписан контракт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР