26 холандски ученици гостуват на свои връстници в Средно училище

...
26 холандски ученици гостуват на свои връстници в Средно училище
Коментари Харесай

Холандски ученици гостуват във Варна по проект

26 холандски възпитаници гостуват на свои връстници в Средно учебно заведение „ Гео Милев ” – Варна от 5 до 12 май 2019 година

Домакините ще посрещнат гостите в учебното заведение през днешния ден / 7 май 2019 г./, където благодарение на своите преподаватели по география, биология и британски език са подредили галерия с модели, постери и флаери по тематики от взаимен работен план.

Mencia de Mendoza Lyceum от град Бреда, Холандия и българското учебно заведение подписаха контракт за партньорство през образователната 2018/2019 година. Първият план, който учениците към този момент осъществят е озаглавен „ Устойчиво развиване. Умения за бъдещето ”. Те са насочили вниманието си към тематиките: възобновими енергийни източници, предпазване и устойчива употреба на океаните и моретата, възобновяване и резистентност на континенталните екосистеми.

Много от своите действия българският екип осъществя взаимно с висши образователни заведения от Варна.

В първата работна сесия по плана са поканени: доцент доктор Виолин Райков от секция " Морска биология и екология " и доцент доктор Димитър Димитров - секция " Морска геология и археология " от Института по океанология – БАН- Варна. Те ще бъдат модератори на екипите по тематиките: " Възобновяеми източници и запаси от Черно море ”, " Морски боклуци в Черно море – проблеми и решения ”, „ Подводното културно-историческо завещание на България ”.

На 9 май холандските и български възпитаници ще вземат и ще изследват за замърсяване, в лабораториите на Техническия университет, морски проби от разнообразни елементи на градското крайбрежие. Екипите ще имат занимания и в лабораториите за възобновими енергийни източници.

Българските възпитаници гостуваха в Холандия от 21 до 28 март, 2019 година Програмите, по които работят учители и възпитаници в хода на партньорството са интегрирани в образователния развой и дейната извънкласна активност на двете учебни заведения.

Домакините са подготвили и туристически направления, с цел да покажат на своите холандски другари, културните, исторически и естествени забележителности на Варна. Организирани са визити в Регионалния исторически музей и профилирана стратегия в Учебния музей, Астрономическата обсерватория и планетариума „ Николай Коперник ”. Гостите ще посетят Природен парк „ Златни пясъци ”, скалния „ Аладжа манастир ”, парковия комплекс „ Двореца ” –Балчик, прабългарско населено място “Фанагория “.

С реализирането на взаимния план се залага на четирите правилото за обучение през целия живот: да се научим да знаем, да се научим да вършим, да се научим да живеем дружно, да се научим да бъдем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР