26-годишният професионален геймър Тейлър Нинджа Блевинс се радва на завиден

...
26-годишният професионален геймър Тейлър Нинджа Блевинс се радва на завиден
Коментари Харесай

Този 26-годишен геймър печели половин милион долара на месец

26-годишният професионален геймър Тейлър „ Нинджа ” Блевинс се радва на забележителен триумф. Той е най-популярният стриймър в притежаваната от Amazon игрална платформа Twitch, където счупи върха за най-вече фенове по време на игрална сесия с рапъра Дрейк. Блевинс има близо 4 млн. почитатели в Twitch, 5 млн. в YouTube, 1 млн. в Instagram и 1 млн. в Twitter, като всички тези консуматори гледат по какъв начин играе на мултиплейър екшън играта Fortnite, налична за Xbox, PlayStation и мобилни устройства.

Последователите носят и съществени парични приходи за младия професионален геймър. През месец март той споделил пред създател на Forbes, че изкарва по 3.50 $ на заплатен клиент (абонаментът за Twitch стува 4.99 $ месечно), до момента в който стриймва по какъв начин играе на Fortnite.

Така - с неговите към 160 хиляди клиента, Forbes пресмятат, че Блевинс изкарва по 560 хиляди $ месечно! И това е без да имаме поради приходите му от неговия YouTube канал и даренията, които оставят потребителите на основателите на наличие в Twitch – цифра, която Тейлър Блевинс отхвърля да разкрие, предава CNBC.
Успехът на младия мъж обаче не идва толкоз елементарно.
По думите на Блевинс, първоначално той е гледал на уроците с мисъл за бъдещето. Концепцията в главата му била, че в случай че се оправя добре с учебното заведение и тренировките по футбол, то след това ще може да играе видео игри колкото си желае.
Така геймърът съчетавал всички тези неща с образованието си в лицей и работа във фаст фууд веригата Noodles & Company.
Израсналият в малко градче на час път от Чикаго Блевинс показва, че постоянно е бил човек, който желае да се съревновава.
„ Винаги съм желал да бъда най-добрия”, споделя той във видео на бирата Bud Light, която го спонсорира по време на надпревари по електронен спорт. „ Обичам да се съревновавам и постоянно желая да играя по най-хубавия метод. Ако не се оправя добре, ще се разстроя и ще се ядосам”, споделя той.
Заедно с двамата си по-големи братя Блевинс стартира да играе на видео игри в ранна детска възраст.
„ Баща ми в действителност беше главното влияние”, споделя геймърът по време на стрийм в Twitch.
„ Той обича видео игрите, откогато започнаха да излизат всеобщо и ги поръчваше „ за нас”, само че действително, когато бяхме дребни, трябваше да си лягаме допустимо най-рано – към 6,7 или 8 часа... Така той можеше да играе на конзолата до 2 или 3 часа сутринта”, споделя младежът.
Семейството имало конзоли, като Sega Genesis и Super Nintendo, като в края на деведесетте се снабдява и с новите за времето си Xbox и Playstation. През 2001 година за Xbox излиза мултиплейър шутърът Halo.
Когато бил на 9 или 10 години, Тейлър изискал да играе Halo дружно с двамата си по-големи братя Джон и Крис, спомня си Джон. Те решили, че е прекомерно дребен, с цел да играе, само че в реалност дребният им брат ги смазал на играта.
Когато Блевинс осъзнал какви качества има, които могат да го доведат до изкарването на пари от шампионати, почнал да гледа по-сериозни на гейминга.
„ Започнах да съзнавам „ О боже, действително можеш да вървиш на тези събития, можеш да си направиш тим и да се конкурираш с тях”. Това бе моментът, в който нещата станаха реални”, спомня си младежът.
За първи път той играл спортно през 2009 година на шампионат по Halo 3 в Орландо. Тогава Блевинс не постигнал кой знае какъв триумф, само че не се отказал и траял да играе и на по-новите версии на играта. Така се явил на надпревари в Далас, Калъмбъс и Анахайм.
„ Трябва да си по-добър от стотици или хиляди други хора – би трябвало да си най-хубавия състезател, с цел да спечелиш пари от турнири”, споделя геймърът.
По това време Блевинс изкарвал по 100 $ дневно от стриймове в Twitch.
През 2012 година неговият тим спечелил шампионата по Halo 4 2012 MGL Fall Championships, където Блевинс постигнал най-високия резултат по време на финалния рунд. От тогава той се състезава в огромни тимове, като Team Liquid и Renegades.

Успехът на Блевинс бил огромна изненада за неговото семейство.
По думите на татко му Чък Блевинс, първоначално той се карал със сина си по отношение на времето, което прекарва, играейки на игри. Въпреки че това му носило приходи, съгласно татко му те не били нищо изключително.

Тогава синът му декларирал, че прави стриймове, след което, че има доста почитатели, а най-после и спонсори. „ Мислех си „ Откъде се взе всичко това””, спомня си бащата на младия геймър.

Блевинс се оправя толкоз добре, че предходната година разгласи, че няма повече да се състезава на шампионати по Halo, а ще се концентрира върху стриймовете за играта Fortnite на платформата на Twitch.
Twitch е благосъстоятелност на Amazon от 2014 година насам, откакто компанията на Джеф Безос придобива платформата за 970 млн. $.
Въпреки всичко това, Блевинс не мисли, че геймингът е кариера за всеки. Той поучава амбициозните младежи да заложат на диверсификация на своите качества и ползи.
„ До всички деца – не можете просто да изоставите всичко и да се фокусирате върху играенето на игри против пари. Този бизнес стана цялостен с конкуренция и би трябвало да сте сигурни, че сте обезпечили бъдещето си”, споделя той.
Относно финансовите си проекти Блевинс показва, че се старае да влага и икономисва колкото се може повече. „ Не възнамерявам да върша нищо налудничаво”, приключва младежът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР