26-годишният Халид Х. е задържан до 72 часа с постановление

...
26-годишният Халид Х. е задържан до 72 часа с постановление
Коментари Харесай

Конфискуваха седем коли и 30 000 лева от хакер, точил чужди сметки

26-годишният Халид Х. е арестуван до 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура в Разград. Мъжът е бил притеглен към наказателна отговорност за две действия – за компютърни закононарушения по член 319, алинея 2 от Наказателен кодекс и за изпиране на пари от незаконна активност – по член 253 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Утре Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане в Разградския областен съд за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинения.

Както заяви през вчерашния ден пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, под управлението на Окръжната прокуратура в Разград ГДБОП е провел интервенция по отношение на данни за осъществени компютърни закононарушения и пране на пари. По време на интервенцията бяха арестувани трима, един от които е Халид, прочут като хакер в компютърните среди.

При претършуване в негов парцел са открит компютър в работен режим с включена стратегия за далечен достъп. По този метод обвиненият успявал да изтегли информация за банкови наличия и сметки на нищо неподозиращи хора, нормално чужденци, и да прави нареждания с техните средства, които превеждал по сметки, до които той имал достъп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР