26-годишната Десислава Неделчева от Велико Търново се омъжи за своя

...
26-годишната Десислава Неделчева от Велико Търново се омъжи за своя
Коментари Харесай

Търновка се венча за индиец, а сватбата им в Индия ще се запомни със своята пищност

26-годишната Десислава Неделчева от Велико Търново се омъжи за своя обичан – индиеца Арук Кушанд в родната му страна. Младото семейство подвигна обилна женитба, изпълнена с многочислени ритуали, традиции и нюанс, както повелява традицията там, и към този момент се готви за сантиментален меден месец на круизен транспортен съд. В огромния ден болярката била облечена в актуален прочит на присъщата за дамите в Индия дреха – сари, а по себе си носела бижута с тегло над 3 кг. Щастливата младоженка показа, че следва още една женитба, само че този път в България.
Десислава поставила отличителния белег на омъжените дами в Индия – алена точка на челото, на 15 октомври. Церемонията се състояла в столицата Делхи, а гостите били над 250 души.

„ Родителите на моя брачен партньор са консервативни и въпреки да им беше мъчно да одобряват чужденка за жена на сина им, преодоляха относително елементарно тази изненада. Когато схванаха, че любовта ни е сериозна, изрично настояха да сключим брак, тъй като другояче съгласно тяхната вяра ние сме прелюбодейци и боговете ще ни санкционират. Арук е от новото потомство индийци, които гледат по извънредно актуален метод на света и връзките сред хората, само че почете мнението на родителите си и по този начин се стигна до сватбата “, описа търновката.
Венчавката траяла през целия ден, като всичко почнало със наложителното къносване на булката.

Ръцете и краката й били изрисувани с брачните знаци за благополучен фамилен живот и доста деца. Десислава описа, че единственото, което наподобявало роден брачен бит, било заплащането при взимане на булката от родителите. Младоженците били вързани един за различен с червен шал, по-късно ги закичили със специфични оранжеви гирлянди и най-после минали през седем запалени обръча. След церемонията в индуисткия храм била призната в дома на брачна половинка си с благословия от свекъра и свекървата.

„ Традицията повелява булката да остави собствен отпечатък от ръце по стената и да стъпи в алена багра, като направи цветни стъпки по пода. Младоженецът пък би трябвало да й измие ходилата. Всичко се съблюдава прецизно, тъй като другояче бракът се смята за противозаконен “, съобщи нашенката.
Десислава описа, че връзката сред родителите на брачна половинка й и нейните родители била сложна, защото не приказват един език и постоянно се постанова тя да превежда, тъй като Арук също не приказва български. Въпреки това двамата влюбени не считат, че това е спънка за щастливия им фамилен живот.
Младата жена показа, че срещнала преди време брачна половинка си по време на работно посещаване в Индия, защото работела в английска туристическа организация, а главната й активност била да провежда екскурзии и почивки най-вече в Азия и Африка. Нейният обичан пък бил управител в един от хотелите, където отсядали туристите и още от пръв взор сред тях пламнала обич. Привлечена от смуглия индиец, Десислава съумяла да си издейства работни задължения единствено в неговата страна.

Връзката им стартирала преди 3 години, а двойката възнамерява да живее в Лондон – Англия, където е седалището на компанията, в която от 5 години работи търновката.
Индийската снаха с неспокойствие чака момента, в който ще се наложи нейният брачен партньор да танцува хоро и да цялостни с пари булчинска обувка, както повелява родния бит.

Галина Георгиева

Инфо: Борба

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР