26-годишната бургазлийка Зоя Иванова от малка гледа Формула 1 с

...
26-годишната бургазлийка Зоя Иванова от малка гледа Формула 1 с
Коментари Харесай

Ето я българката, станала част от екипа на Формула 1

26-годишната бургазлийка Зоя Иванова от дребна гледа Формула 1 с татко си. Любовта към аеродинамиката и математиката, зародили се след първия изгледан епизод на „ Разследване на самолетни произшествия “, обаче я водят там, къзето фантазиите стават действителност.

Днес тя е част от екипа на Alpine F1 и работи по аеродинамиката на болида на Окон и Гасли. Невероятно, нали?

Завършва Математическата гимназия в Бургас, само че неналичието на компетентност „ Аеродинамика ” в родните университети я кара да замине за Англия. Подава документи в няколко университета, призната е във всички, само че избира този в Саутхемптън. Само там има компетентност „ Аеронавтика и Астронавтика “. Бакалавърската степен приключва с отличие.

" Моят блян в живота идва от желанието ми е да съм щастлива с това което върша, а това е любовта ми към числата, физиката и най-много желанието ми да схвана аеродинамиката. ”, споделя Зоя  изявлението си за CarMarket.bg.

Колкото повече натрупа познания по аеродинамика, хоризонтите се разширияват и тя към този момент самоуверено поглежда към Формула 1.

Занимава се със комплицирани неща.

„ Целта ми е да намеря математическо уравнение, което ще усъвършенства тестването в бъдеще – употребявайки дребни макети за тестване, което ще понижи цената на пробното тестване. "

И е мъдра. Не съди по какъв начин другите си изкарват парите. Иска едно...

" Да се стремим към това, което ни кара да се влюбваме още веднъж и още веднъж в живота, тъй като всеки миг в живота е възвишен и хубав! ”

„ Човек живее най-добре, когато е благополучен. За мен това е да съм по-добра професионално и персонално от колкото през вчерашния ден. Да се стремя и реализира задачите, да осъществя фантазиите си – да съм задоволена от индивида, който съм се трансформирала и върховете, които съм могла да реализира. Simplicity e ключът към парите и живота за мен. ”, споделя надарената млада жена.



А ние сме изпълнени с ентусиазъм и удивление. И се надяваме тя да е в действителност прелестен образец за доста млади девойки. За да следват фантазиите си. Защото, в случай че доста мощно искаш нещо, то ще се сбъдне.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР