26-годишен румънски гражданин отива на съд за причиняване на смърт

...
26-годишен румънски гражданин отива на съд за причиняване на смърт
Коментари Харесай

Започва дело срещу румънски шофьор, причинил смърт на пътя

26-годишен румънски жител отива на съд за причиняване на гибел по несъобразителност, както и четири произшествия, оповестиха от Апелативна прокуратура - София. От обвиняването допълват, че водачът е дееспособен лидер, който се е занимавал с интернационален транспорт на плодове и зеленчуци.На 19 май 2021 година мъжът управлявал товарен автомобил от Гърция за Румъния, като камионът бил претрупан с 4 000 кг домати, при възможно тегло до най-много 2 500 кг.Около 18 ч. румънският водач се движел със скорост от 72,1 км/ч в двупосочен сектор на път в региона на благоевградското село Градево, след местността „ Предела “.При нахлуване в завой, с цел да не допусне странично катурване, водачът отклонил камиона от пътното платно и блъснал движещия се отсреща лек автомобил.
Румънецът се опитал да отклони камиона, само че не понижил скоростта и не спрял. Вторият удар бил с лека кола, като и след него обвиненият траял да кара със същата скорост.

Заради ударите била нарушена целостта на термофургона, като част от термопанелите достигнали до асфалта, оставяйки следи, и блъснали движещия се отсреща трети лек автомобил.

Шофьорът на леката кола спрял незабавно.

При мощния удар от термопанелите колата била избутана към мантинелата, а панелите се заклинили в една от предните порти.

Няколко картонени касетки с домати паднали върху тавана и челното стъкло на колата и то се счупило. Шофьорът умрял на място.

Заради шофирането на румънеца, камионът се обърнал върху лявата си страна.

При плъзгането камионът блъснал спрелият на място още един лек автомобил.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР