26 дни след изборите търсенето на формула за излъчване на

...
26 дни след изборите търсенето на формула за излъчване на
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев, ДБ: Няма да подкрепим първия мандат, защото знаем какво ще се случи

26 дни след изборите търсенето на формула за лъчение на държавно управление продължава. Сега предложенията за сполучлив мандат се чака да дойдат от първата политическа мощ ГЕРБ-СДС. Ако мандатът се осъществя обаче, това ще стана без поддръжката на " Демократична България. А за какво позицията им остава без смяна – изясни за Euronews Bulgaria депутатът доктор Александър Симидчиев.

 
Няма по какъв начин в този парламент с първия мандат да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, тъй като ние знаем какво ще се случи, в случай че това се осъществя. Това ще бъде следващото повтаряне на всичко, което се е случило последните 10-15 години. Всички остарели стари практики няма да бъдат разкрити, няма да бъдат изменени, ще продължи чадърът над част от политическата класа и остракирането или бухалката към друга част.
„ Няма да е елементарно, само че при всички положения възможностите са по-големи да подкрепим втория мандат “, сподели още депутатът от „ Демократична България “.

Според него казусът с първия, втория и третия, антикризисен мандат, е кой в действителност държи ключа, който включва и изключва дадения мандат.

 
Когато ключът се държи от човек, който желае да продължава да прави същото, което е правено дълги години, не може да бъде прекъснато, в случай че се види, че той не прави нещата, за които сме се съгласили, не може да бъде подсилен мандата.
Ако ресурсът е по-малко, а проблемите са повече, тогава за комисиите няма толкоз деен интерес. Когато ресурсът е повече, а проблемите по-малко, има по-активен интерес. Така доктор Симидчиев изясни несъгласията при съставяне на парламентарните комисии и за какво при здравната не е имало такива.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР