26 795 осмокласници от цялата страна се явяват на национално

...
26 795 осмокласници от цялата страна се явяват на национално
Коментари Харесай

27 000 осмокласници са на матура по чужд език

26 795 осмокласници от цялата страна се явяват на национално външно оценяване (НВО) по непознат език, оповестяват от МОН.

Изпитът стартира в 10 часа в 411 учебни заведения. Децата от профилираните гимназии, профилираните паралелки от междинните учебни заведения, както и тези от професионалните гимназии ще имат разполагаем три астрономически часа за решаването на теста. За децата със специфични просветителни потребности продължителността ще е четири астрономически часа.

В взаимозависимост от езика, който учат, младежите могат да се явят на британски, испански, италиански, немски, съветски и френски. Най-много претенденти - 19 072, ще държат външно оценяване по британски език.

Тестовете по непознат език съдържат задания с избираем отговор, както и задача за основаване на текст. Националното външно оценяване има за цел да мери знанията и уменията на учениците за слушане с схващане, четене с схващане, лексика и граматика.

Проверката и оценката на писмените работи ще се извърши от учебни комисии. Оценките ще се вписват като настоящи и ще са с идентична тежест като останалите изпитвания през годината. След края на препитването тестванията и критериите за оценка ще бъдат оповестени на интернет страницата на МОН. Датата за НВО по непознат език е избрана със заповед на министъра на образованието и науката от 19 август 2016 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР