250 гривни за проследяване на арестанти ще бъдат налични след

...
250 гривни за проследяване на арестанти ще бъдат налични след
Коментари Харесай

Електронните гривни за арестанти влизат в действие

250 гривни за следене на арестанти ще бъдат налични след подписването на контракта за социална поръчка. Това стана ясно от чуването на правосъдния министър Цецка Цачева в отрасловата правна комисия, предава news.bg.

Въпросът за обезпечаването на въпросните устройства за следене бе заложен от герберът Димитър Лазаров, който установи, че за обезпечаването им се работи от 2015 година до момента.

Така договорът за осъществяването на въпросната социална поръчка ще бъде подписан на 8-ми февруари.

Лицата, които са с наложена мярка за неотклонение " домакински арест ", " пробация ", с условна присъда или са настанени в места за изтърпяване на наказванията с отворен режим ще бъдат проследявани с по този начин наречените гривни. " От лятото на предходната година ускорихме осъществяването на плана ", увери министър Цачева.

Тя посочи, че процедурата е извършена. Въпреки, че е била обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията, жалбата е отхвърлена. " Утре ще бъде подписан контракта за 250 гривни ", обясни Цачева. Договорът е план на Групово дело " Изпълнение на наказванията ", който се финансира по стратегия " Добро ръководство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР