250 000 лева са израходвани миналата година от бюджета на

...
250 000 лева са израходвани миналата година от бюджета на
Коментари Харесай

Кметства изразходват хиляди левове за нерегламентирани сметища в Русенско

250 000 лв. са израходвани предходната година от бюджета на Община Русе за разчистване на нерегламентирани сметища. В дребните обитаеми места мъчно се оправят със обстановката, тъй като хората не престават да хвърлят боклука си на старите сметища, а кметствата нямат пари непрестанно да ги чистят.

Русе

Преди две седмици в село Пиргово почистили пътя за Русе и региона към него като изхвърлили четири камиона с боклуци. Преди дни пък изчистили и запръстили терен, на който локалните хора нерегламентирано продължавали да изхвърлят отпадъци.

Според кмета, хората не съблюдават наредбите и избират по-лесния вид, който им коства и по-малко средства.
Стефан Барбуков - кмет на село Пиргово: Трябва да създадем по този начин, че и самите хора да наблюдават кой хвърля. Глоби наложително би трябвало да има, в случай че се продължава по този начин.
За почистването на това бунище, на което е имало тонове отпадъци, кметството ще би трябвало да заплати към 500 лв..
 Община Стара Загора даде обещание да почисти нерегламентирано бунище в града Община Стара Загора даде обещание да почисти нерегламентирано бунище в града
Яма с скотски боклуци бе открита в квартал "Индустриален " в Стара Загора. Тя е открита инцидентно, след подаден сигнал от жители за противозаконни бок...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР