25 стълба в планинския район на Югозапада са били подменени

...
25 стълба в планинския район на Югозапада са били подменени
Коментари Харесай

25 паднали стълба заради снега са подменили екипи на ЧЕЗ в югозападния регион

25 стълба в планинския регион на Югозапада са били сменени от екипи на ЧЕЗ, оповестиха от сдружението. Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от клиентите в района.

Работата ще продължи и тази нощ – към момента има пет счупени електропровода в гората над Добринище, които би трябвало да бъдат ремонтирани.
Шест села в община Банско към този момент четвърти ден са без ток Остава в действие бедственото състояние в Смолян и региона
От сдружението се надяват до на следващия ден заран и останалите към момента без ток клиенти да имат електрозахранване.

Снимка: ЧЕЗ

За да бъдат възобновени вредите, са били мобилизирани и чиновници от София. Екипите работят на терен, откогато времето се утежни – при низки температури и в планински сектори, където снегът доближава метър, написаха във „ Фейсбук” от компанията.

„ Да се подменят стълбове тук-там е даже непостижимо. Все още работим за възобновяване на електрозахранването на няколко села, хижи и махали. Ще желаяме и ограничаващ режим от министерството. Не сме спирали, само че има места, до които нямаме достъп. Второстепенните пътища бяха непроходими след утежняването на метеорологичната конюнктура.

По поречието на река Места има счупени стълбове, достъпът до които е неосъществим. Търсим решения дружно с локалната власт и службата за пожарна сигурност и отбрана на популацията на популацията от бедствия”, написа шефът „ Експлоатация и поддържане “ в ЧЕЗ Васил Василев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР