25% от всички процедури за една година, които са финансирани

...
25% от всички процедури за една година, които са финансирани
Коментари Харесай

25% от ин витро процедурите с държавно финансиране са завършили с раждания

25% от всички процедури за една година, които са финансирани от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР), са приключили с раждания. Това демонстрират анализите на „ Индекс на лечебните заведения “. Данните са за 2016 година, с цел да може да се обзет резултатите на всички бременности и са предоставени от ЦАР.
Общо 2710 са били процедурите, които е финансирал публичният фонд преди две години. Повечето от тях – 2328, са осъществени по метода ICSI, а останалите 219 посредством IVF (ин витро). Общо 679 от всички процедури или 25% са приключили с раждания, а броят на появилите се бебета е 820, защото някои от бременностите са били многоплодни.
Центровете, които са работили с ЦАР през 2016 година са били 32. Броят на процедурите, които са осъществени в тях обаче варира доста, както и процентът на успеваемост. Най-малко опити за забременяване са били направени в 4 клиники – „ Пулс “ (0), „ Нова Радост “ (0), „ Св. Лазар “ (2) и МЦ-ЦАР (2). Най-много пък са осъществени в „ Надежда Репродуктив “ (669), „ Д-р Щерев “ (445) и „ Селена “ (203). Процентът на успеваемост за обособените клиники варира от 0 до 50%, като доближава над междинното равнище от 25%, единствено в 9 или по-малко от една трета от всички 32 лечебни заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР