25-годишният Спас Янков, участник в забранената масова веселба вчера в

...
25-годишният Спас Янков, участник в забранената масова веселба вчера в
Коментари Харесай

Махалата притихна: Сурово наказаха циганина, заснел скандалния коронакючек в Петрич

25-годишният Спас Янков, участник в неразрешената всеобща забава през вчерашния ден в ромския квартал в Петрич, влиза в пандиза неотложно, осведоми struma.com

Оказа се, че мъжът, който влезе в ролята на "оператор ", снимал на видео тържеството в центъра на махалата, е с условна присъда за осъществено закононарушение.

Той бе арестуван нощес, с още 2-ма негови съкварталци, поради темпераментните кючеци и хора, вдигнали на крайник полиция и общинска защита. Прокуратурата повдигна обвиняване против 3-мата арестувани за нарушаване на ограниченията в изключителното състояние и нарушаване на карантината.

Веселбата излезе "на носа " на Спас, който в границите на условната присъда погази новите разпореждания на закона за здравето член 355 алинея 2 и неотложно влиза в пандиза.

По този член законодателят планува до 5 години отнемане от независимост и до 50 000 санкция. Случилото се безусловно втрещи роднините на Спас Янков, неочаквали сходно сурово наказване за веселбата си.

Припомняме, че през вчерашния ден следобяд полиция и общинска защита в Петрич реагираха стремително, откакто се получи сигнал, че в ромската махала има скупчване на хора, забавление и в центъра се вие дълго хоро.

За броени минути в полицията бяха закарани всички от хорото, както и Спас Янков, Георги Янков и Снежана Иванова, които бяха с наложена наложителна карантина. 11 души се снабдиха с тежки актове, а останалите трима с обвинявания.

Новината, че Спас влиза в пандиза за това безусловно попари махалата, през днешния ден следобяд по улиците там нямаше жив човек, споделят осведомени.

Петричката полиция и община направиха същинско показно по какъв начин се работи при положение на безконтролно и застрашаващо живота и здравето на хората, държание. И това, че в Петрич се вземат крути и съответни ограничения в обстановката на изключителното състояние, поради пандемията от ковид, има своето доказателство.

От десетки PSR проби, взети през вчерашния ден от медицинския личен състав в болничното заведение и поданици на града - всички са негативни.

Въпреки хилядите завърнали се гастарбайтери и стотиците, сложени под карантина, общинска администрация и полиция съумяват да държат рисковия вирус надалеч от Петрич.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР