25-годишният поляк, заподозрян, че е намушкал израелка на римската железопътна

...
25-годишният поляк, заподозрян, че е намушкал израелка на римската железопътна
Коментари Харесай

Заловен бе заподозреният за нападението с нож на гара Термини в Рим

25-годишният поляк, обвинен, че е намушкал израелка на римската железопътна гара Термини в навечерието на Нова година, бе задържан в Милано, съобщи АНСА за Българска телеграфна агенция.

 Поляк бе иденфитициран като нападателя на израелска туристка на гара Термини Виж още

Мъжът, разпознат като Александър Матеуш Хомяк, бе разпознат и арестуван от двама карабинери, които не са били на работа. Карабинерите - фамилна двойка - забелязали обвинения, който е скитник, живеещ от осем месеца в Италия, откакто той се качил на миланската централна гара на трен за Бреша. Карабинерите го заловили и повикали подкрепления.

24-годишната жертва на офанзивата е в римската многопрофилна болница " Умберто Първи ", където лекарите споделят, че положението й е съществено, само че не е животозастрашаващо.

Префектът на Рим Бруно Фратази съобщи, че офанзивата, както наподобява, е била дело по-скоро на вманиачен човек, в сравнение с терористична демонстрация. Той съобщи, че ограниченията за сигурност на гара Термини ще бъдат засилени.

Прокурорът от Милано Енрико Павоне съобщи, че Хомяк е рисков за обществото и може да извърши друго нахлуване и изиска младият мъж да остане в предварителния арест. Бездомният поляк ще бъде разпитан по-късно през днешния ден от съдия-следовател Наталия Имаризио, споделиха правосъдни източници.

Хомяк може би има психиатрични проблеми, споделят проверяващите. Те допълват, че мъжът, който не приказва италиански, е обикалял из страната в продължение на минимум осем месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР