25-годишният Максуел Фрост печели място за Конгреса от Флорида, прогнозира

...
25-годишният Максуел Фрост печели място за Конгреса от Флорида, прогнозира
Коментари Харесай

Първи представител на поколението Z влиза в Конгреса

25-годишният Максуел Фрост печели място за Конгреса от Флорида, предвижда NBC News, което го прави първият член на поколението Z (родените в края на 90-те до началото на 2010 г.), достигнал до Камарата на представителите.

Фрост победи републиканеца Калвин Уимбиш, пенсиониран 72-годишен зелена барета от армията, с цел да заеме основаното в Орландо място в 10-ия конгресен окръг, което в този момент се държи от демократа Вал Демингс.

Той ще се откроява измежду бъдещите си сътрудници в залите на Конгреса, където междинната възраст на членовете на Камарата е 58 години.

Председателят на Камарата Нанси Пелоси е на 82, до момента в който водачът на Републиканската партия Кевин Маккарти ще бъде на 58, три седмици откакто 118-ият Конгрес стартира работа.

Членовете на Камарата би трябвало да са на най-малко 25 години. Минималната възраст за участие в Сената на Съединени американски щати е 30 години, а президентът би трябвало да е на най-малко 35 години.

Младият демократ работи като народен учредителен шеф на March for Our Lives, група против насилието с огнестрелно оръжие, произлязла след стрелбата в Паркланд, и трансформира насилието с огнестрелно оръжие във фокус на своята акция.

Фрост получи утвърждения от групи за предварителна защита като Брейди: Обединени против насилието с оръжие и Гифърдс, както и от деятеля за надзор на оръжията Фред Гутенберг, един от най-известните родители деятели, след стрелбата в гимназия Марджъри Стоунман Дъглас на 14 февруари, 2018 година, когато 14-годишната му щерка Хайме Гутенберг беше убита.

„ Историята беше основана довечера “, сподели Фрост в изказване. „ Направихме история за жителите на Флорида, за поколението Z и за всеки, който има вяра, че заслужаваме по-добро бъдеще. Изключително съм признателен за опцията да съставлявам дома си в Конгреса на Съединените щати. “

Друг претендент за Конгреса от Gen Z, 25-годишната републиканка Каролин Лийвит, е в конкурентна конкуренция за Конгреса в 1-ви конгресен окръг на Ню Хемпшир.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР