25 000 лева ще предостави Община Бургас на Община Царевo

...
25 000 лева ще предостави Община Бургас на Община Царевo
Коментари Харесай

Бургас ще предостави 25 000 лева на Царево за възстановяване от бедствието

25 000 лв. ще даде Община Бургас на Община Царевo за премахване на вредите от наводнението при започване на септември. Решението бе взето с цялостно болшинство на днешното съвещание на Общински съвет-Бургас.

Докладната бележка е импортирана от съветниците от всички групи, които единодушнo са се обединили към сумата от 25 000 лв..

В предлагането се припомня, че на 5 септември по Южното Черноморие паднаха забележителните превалявания , които от своя страна провокираха невиждани наводнения в Царево и предизвикаха големи материални вреди . На места количеството дъжд надмина 120 литра на кв. метър за едно денонощие.

Припомня се, че потърпевшите фамилии са десетки , голям брой са повредените здания, нанесени са провали върху инфраструктурата по улиците на множеството от обитаемоте места в община Царево. Наводнението, подбудено от изобилните дъждове , докара до съсипия в тези обитаеми места. Стотици български семейства изгубиха за един момент своите домове и мебелировка , се споделя още в докладната бележка.

„ Община Бургас не може да бъде безучастна към сполетялата локалното население покруса и е належащо да се включи с финансова помощ за възобновяване на вредите от наводнението “.

Отпускането на финансовата помощ ще помогне да се обезпечи живота и здравето на потърпевшите жители и е в отбрана на изключително значими публични ползи, което обуславя допускането на авансово осъществяване на актуалното решение.

Сумата от 25 000 лв. е за сметка на плануваните средства в Бюджет 2023 на Община Бургас за действия и ограничения за неотложна помощ. Средствата ще бъде преведени по сметка на Община Царево.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР