245 млн. лв. е общата стойност на кредитите, които ОББ

...
245 млн. лв. е общата стойност на кредитите, които ОББ
Коментари Харесай

ОББ e първата българска банка, която предлага новата гаранционна програма COSME COVID-19

245 млн. лева е общата стойност на заемите, които ОББ ще даде в поддръжка на дребни и междинни предприятия по стратегия на Европейския капиталов фонд
Обединена българска банка (ОББ) e първата българска банка, която започва предлагането на новата гаранционна стратегия COSME COVID-19, предоставена от Европейският капиталов фонд. Мярката е ориентирана към подкрепяне на микро, дребни и междинни предприятия по отношение на финансовите последствия, породени от COVID-19.
245 млн. лева е общата стойност на заемите, които ОББ ще даде в поддръжка на дребни и междинни предприятия по стратегия на Европейския капиталов фонд. По програмата гратис ще бъдат обезпечени 80% от размера на заемите, банковите гаранции и общите предели за оборотни средства и издаване на банкови гаранции в лв. и евро.
COSME COVID-19 ще разреши на ОББ да предлага оборотно финансиране при преференциални условия. Максималният размер на заема е 150 хиляди евро, а финансирането е за период от една до пет години, с опция за удължение до 10 години.
Програмата ще бъде отворена до края на 2020 година за предприятията, които имат потребност от оборотно финансиране, без официални условия за доказване на въздействието на COVID-19 върху бизнеса им. Условията за присъединяване са оптимално облекчени за повече предприятия да могат да се възползват от мярката.
“COSME COVID-19 е продължение на сполучливото съдействие на ОББ с ЕИФ в поддръжка развиването на българския бизнес. Благодарение на програмата ние ще продължим да поддържаме дребните и междинни предприятия в България, като им помогнем да се оправят с следствията от пандемията. Към този миг ОББ има подписани 3900 кредитa със общоприетия гаранционен артикул COSME с общ размер от почти 720 млн. лв.. “, показа Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР