24-годишният Красимир Атанасов, който преби до смърт току що родилата

...
24-годишният Красимир Атанасов, който преби до смърт току що родилата
Коментари Харесай

Убиец на родилка иска по-лека присъда

24-годишният Красимир Атанасов, който преби до гибел одеве родилата си другарка, апелира 27-годишната си ефикасна присъда пред Варненския апелативен съд, оповестиха оттова. Жестокото ликвидиране младият ром извърши на 7 ноември 2017 година в квартирата в кв. Аспарухово, където живеел с 18-годишната Надежда Стойчева на фамилни начала. Събрал се с нея, откакто излязъл от пандиза. Момичето било бременно от различен и Красимир ревнувал. Често се дрогирал и вдигал люти кавги на половинката си. Десетина дни преди съдбовния 7 ноември Надежда родила момченце. Зарязала го в болничното заведение и се прибрала при Красимир. Той небрежно скроил проект да припечелва от изгората си.

Въпреки че здравето й още било нежно, ромът настоял Надежда да проституира за него. Тя отказала и Красимир я заудрял с юмруци и ритници. Побоят бил нечовечен и траял дълго. Според правосъдните медици младата жена е била и душена, умирала е постепенно и трудно. Убиецът е бил дрогиран, демонстрираха експертизите.

Едва на другата заран той споделил на родителите си, че Надежда май е умряла. Красимир бе наказан от Варненския областен съд предишния септември, като това е седмото му дейно наказване. Предишните са за грабежи. Делото бе гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване, защото ромът се призна виновността и по този начин автоматизирано произнесената от магистратите доживотна присъда бе понижена на 27 година затвор.

Рецидивистът би трябвало да заплати на майката и сина на жертвата 210 000 лева кръвнина. Той обаче моли съдът да начали престоя му зад решетките с претекста, че съжалява за стореното. Според прокуратурата присъдата му не би трябвало да бъде променяна. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законния двумесечен период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР