24 часаСпециална защита за съдии и прокурори дори при обидаВмешателството

...
24 часаСпециална защита за съдии и прокурори дори при обидаВмешателството
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Специална отбрана за съдии и прокурори даже при засегнатост

Вмешателството в работата на съдии, прокурори и следователи като злонамерени офанзиви, закани и напън да стане закононарушение. Тази концепция за смяна в Наказателния кодекс (НК) оферират членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев и Цветинка Пашкунова, които управляват работна група за реакция при рецесии.

Предложението ще бъде разисквано във вторник на съвещание на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, която ще реши дали го предложи на вниманието на законодателната власт.

Труд

Цао Дзиенмин изиска визови и митнически облекчения за китайските туристи

Китай желае визови и митнически облекчения за туристите си. Това стана на среща в НДК с над 700 делегати от Централна и Източна Европа и Китай и над 300 представители на бизнеса и локалните управляващи, съобщи БТВ.

Глобално мислене и деяние на локално равнище е акцентът на самодейността, която е продължение на форума 16+1 на европейските страни и Китай, който се организира в София през юли.

Премиерът Бойко Борисов изясни, че днешният конгрес се осъществя в миг, когато в Брюксел е завършила срещата на Европейския съюз с Азия.

" В Брюксел бяха обрисувани огромните благоприятни условия на нашия пазар. 60% от популацията и 70% от Брутният вътрешен продукт в света са Европа с Китай, само че сме в обстановка с наложени наказания от Съединени американски щати за Китай. Ако приемем, че свободният пазар и конкурентността са движещи сили, глобите са прътът в колелата, който стопира и трансформира конкурентността на бизнеса ", разгласи българският министър председател.

Монитор

Театърът и операта с декори за по 100 бона

Oт 3000 до 100 000 лв. и нагоре могат да глътнат декорите за една режисура в театъра или операта според от епохата и жанра й, режисьорската и сценографската идея и финансовите благоприятни условия на институцията. Няма процедура в България " одеждите " на спектаклите - т.е. декорите и костюмите, да се застраховат независимо. Те са подсигурени посредством цялостната застраховка на постройката на театъра и неговото имущество. Застраховани са и тези, които ги създават и употребяват - личният състав на техническите служби и актьорите. Така че в случай че театърът изгори, а дружно с него и декорите, застрахователите ще платят обезщетение, само че в случай че изгори или се съсипе единствено декорът, това си е проблем и грижа на самия спектакъл, изясняват шефове на трупи.

Стандарт

Близо 100 000 жители са потърсили подпомагане от омбудсмана за три години

За тригодишния интервал, в който омбудсман на страната ни е Мая Манолова, 99 584 жители са потърсили съдействието й. Това разгласи Манолова пред публицисти.

Постъпилите тъжби за този интервал са били 35 282, като растежът от 20 октомври 2015 година до 20 октомври 2018 година спрямо тези за интервала 2014-2015 година е 549 %. За тригодишния интервал завършените тъжби са 32 893, уточни Манолова.

Убедихме всички, че институцията на омбудсмана е надпартийна, че е забележима и ефикасна институция, акцентира Манолова. Изкушението пред мен беше огромно да представим триумфите, само че си дадохме и сметка, че нерешените проблеми са доста и че има доста работа, която хората чакат да свършим, сподели още Манолова. Вместо календар на триумфите, представяме Бяла книга, в която са включени всички тематики, които сме определили за първостепенно значими за жителите и техните права.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР