24 часаСлед 24 ч. преследване и стрелба хванаха оскотелия Мартин

...
24 часаСлед 24 ч. преследване и стрелба хванаха оскотелия Мартин
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

След 24 ч. гонене и пукотевица хванаха оскотелия Мартин за обезчестяване и ликвидиране на дете

Ромът е с главно обучение и не работи. Местните поданици го съжалявали за мизерния живот и го наемали за дребни услуги по дворовете, само че той крадял. Родителите му живеят в мизерна сграда във вилната зона на селото. Съседната къща е на бабата и дядото на изнасиленото и убито момиченце. Те се грижели за него, тъй като майката била на работа по морето. След месец Кристин щяла да бъде първокласничка.

Детето е открито в дере покрай къщата на баба си и дядо си. Все още било живо, когато е подаден сигнал на тел. 112. Веднага е откарано в болница, само че е умряло. Съдебният доктор доктор Тома Чаушев прави аутопсията. Детето е свиреп пребито, с доста контузии по тялото и главата, със следи от принуждение в региона на половите органи. По подигравка на ориста доктор Чаушев е преглеждал и първата жертва на Мартин Трифонов през 2014 година - малолетната госпожица, която се опитал да изнасили, само че не съумял заради липса на ерекция, както написа в решението по делото. (Виж в карето). Веднага със случая се заемат криминалисти от Сливен, идват и техни сътрудници от София. Те незабавно се насочват към съседа на дребната Кристин, който към този момент е в масивите на Министерство на вътрешните работи поради блудството от 2014 година и поради присъдите за обири.

Труд

Свинското нарастна с лев единствено за месец

Цената на свинското се е повишила с съвсем лев единствено за месец. Това демонстрира информация на Държавната комисия за стокови тържища и борси (ДКСБТ), направена за " Труд ". През юли кг от месото се е продавал по 7,71 лв. на едро, а в средата на август цената към този момент е 8,58 лв.. Спрямо предходната година нарастването е още по-драстично - с над 2 лв. за кг. През август 2018 година на тържищата свинското се е предложило по 6,43 лева за кг. Цената в този момент е най-високата за последните пет години, демонстрират още данните на ДКСБТ.

От Асоциацията на индустриалните свиневъди към този момент предизвестиха, че цената ще върви нагоре поради казуса с африканската чума по свинете. Промишленият бранш у нас е свил с 30% размера си, което значи повече импорт и по-високи цени, изясни доктор Румен Караманов.

Монитор

Предупреждават за подправени данъчни инспектори

На гърба на служебната карта са изписани всички права, които данъчните имат по време на инспекцията. Документът съдържа още номер, дата на издаване, трите имена на служителя, служба, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчния, както и фотография.

Освен това чиновниците на Национална агенция за приходите не одобряват и не изискват заплащания в брой. Всички дължими суми по санкции и актове се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на Национална агенция за приходите. Искането на пари в брой е или машинация, или корупция, за която всеки жител неотложно би трябвало да алармира в Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи.

Стандарт

Слави не е политически девственик

За мен няма огромно значение дали вотът на недоволните и антисистемните гласоподаватели ще отиде при Марешки, Трифонов или Сидеров. Такива гласоподаватели има, те не са по никакъв начин малко и да, те желаят и търсят своето политическо посланичество. Прочее не е доста мъчно да бъдат приласкани - вкарайте ярки послания против статуквото, против партиите, против политиците, против администрацията, против бюрократичния хайлайф, и рецептата е съвсем подготвена. Допълнена от няколко разпознаваеми лица, които не са очернени от присъединяване в политиката досега - и хоп, работи безотказно.

Манолова от дълго време води недискретна акция, споделя политическият анализатор Георги Харизанов.

Сега

Фирмата майка " Тад Груп " ще съди България за 7-цифрена сума

Фирмата майка от Калифорния " Тад груп " (TAD Group) е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж против България, защото целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от страната. Това сподели пред Би Ти Ви Георги Стефанов, юристът на един от обвинените по делото за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите - Иван Тодоров, който е в ареста.

" За нас е необяснимо за какво той е арестуван, тъй като минимум данни в делото има за него. Името му не се загатва нито от очевидци, нито от каквито и да е други доказателства ", сподели Стефанов. " Нямам визия за какво въобще е поискана такава мярка за неотклонение по отношение на него. Това слага обвинените в едно неравнопоставено състояние. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката ", добави юристът.

Капитал дейли

Как тъкмо ще работи тол-системата

Когато транспортното средство приближи до рамка, скенерът се включва и установи какъв тип е то. Правят се две фотоси - на предния и задния регистрационен номер. Прави се инспекция дали номерата съответстват и в случай че се откри проблем, информацията се изпраща към центъра за валидиране на данни. " Може да се изиска от системата да се направи спомагателна фотография от обзорната камера и тази информация да се изпрати също към центъра за валидиране ", изясни представителя на Kapsch.

Ако всичко с регистрацията на транспортното средство е наред, информацията се изтрива автоматизирано.

Дума

Българска социалистическа партия желае имената на отговорните за пожара по " Струма "

Четири дни ни занимават с прекачване на отговорности за пожара на Автомагистрала " Струма " - сред Областно пътно управление-Кюстендил, кмета на Дупница, АПИ, възмути се заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. Заедно с народния представител Димитър Данчев той даде конференция в централата на партията. Всички тези институции ги сплотява едно само име - Бойко Борисов. Ако ще ни занимават още няколко седмици кой е отговорен, в случай че прокуратурата ще си свърши работата и ще откри наказателната отговорност, то ние питаме кой носи политическата отговорност. Кой ще поеме политическа отговорност за изгорялата автомагистрала " Струма ", съобщи Свиленски. Той обърна внимание, че Борисов, до момента в който пътува по измитите, маркирани, добре осветени пътни участници с министрите на задната седалка, би трябвало да слезе и под тези уреди, с цел да види какво има под тях. Нека да не го прокарват по нагласени и подредени сектори, а да гледа страната от всичките й страни. Работата на министър-председателя е освен да обезпечава построяването на пътищата, само че и да управлява действието и придвижването по тях. В тази си работа господин Борисов катастрофира. Той катастрофира по тематиката пътища и превоз, безапелационен бе Свиленски.

Земя

Чумата пропълзя и до Югозапада

След известно мъртвило през вчерашния ден бе оповестено ново огнище на Африканска чума по домашно прасе в землището на град Кресна. Това е първият случай на инфектирано животно в област Благоевград, оповестяват от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Определена е 3-километрова защитна зона към огнището, в която влизат стопанствата в град Кресна. На умъртвяване подлежат всички инфектирани и контактни домашни прасета в огнището, както и домашните прасета вид заден двор и нерегистрирани обекти в тази зона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР