24 часа предизатваряне на онлайн платформата в стартовия лист имаше201

...
24 часа предизатваряне на онлайн платформата в стартовия лист имаше201
Коментари Харесай

Рекорд по участие очакват организаторите в Плувен уикенд 2023

24 часа предизатваряне на онлайн платформата в стартовия лист имаше201 плувци от България, Белгия, Турция, Англия, Германия, Холандия и Русия. Това оповестиха уредниците по време на конференция в Юнашкия салон във Варна. И прибавиха, че чакат огромно присъединяване и в плувния празник 1000 х 1000.

На 5 и 6 август ще се организира най-голямото плувно събитие на Варна през лятото – Плувенуикенд 2023.

На 5 август, събота, е седмото издание на плувния празник 1000 х 1000. Събитието, което няма спортен темперамент, е по традицияна Южния плаж(до ресторант „ Мистър Баба ”)във Варна.Идеята за преплуването е на ръководителя на УС на плувния първенец на България ПСК „ Черно море “ Филип Ромбаут, изпълнителен шеф на „ Агрополихим ”.

Организатори са Военноморски сили на Република България, Община Варна и ПСК „ Черно море ”, а цялостната стратегия е дело на генералния спонсор на събитиетофондация Lucky Hunt. Празникът се организира с изключителното подпомагане на концесионера на плажната линия „ Лазурен бряг 91 ”.

Записванетоза участиестартира на място в 8,00 ч ищепродължи до 10 ч. В 10,15 ще бъде даден стартът.

Тази година шоу акцентът, вплетен в програмата, ще бъде отдаден на българския фолклор. Ще има още доста изненади.

В края на програмата е най-атрактивният детайл - тегленето на лотария с номерата на всички участници, която ще раздаде десетки фантастични награди! Те са обезпечени от традиионните сътрудници на празника – Община Варна,Lucky Hunt, „ Топола скайс ризорт и Аквапарк ”, Детски ъгъл – Варна, заведения за хранене „ Стария чинар ”, сладкарско ателиеCherry by Mary, магазин „ Веселите бонбони ”, оптика „ Радущеви ”, мидена плантация „ Дълбока ”, „ Фрапорт ” и верига „ Макдонадс ”.

На 6 август, неделя, е 83-ото издание на най-старото плувно съревнование в България, маратонът Галата – Варна.Организаториса Военноморски сили на Република България, община Варна и ПСК „ Черно море “.24 часа преди края на онлайн регистрацията в платформата на маратона се бяха записали 170 участници от България, Армения, Русия, Англия, Турция и Белгия.

Регистрацията завършва в 17 ч на 3 август, само че уредниците всяка година дават опция и за записване на мястото на старта.

Сборният пункт - Рибарско пристанище „ Карантината ”, отваря в 6,00 ч. на 6 август, а потвърждаването на регистрацията е до 9,00 ч. Стартът ще бъде даден в 9,30 ч след обстоен инструктаж.

Победителите в 83-ото издание на интернационалния плувен маратон Галата – Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лева

Победителите – мъж и жена получават парични награди от по: I място – 1000 лева.; ІІ място – 700 лева.; ІІІ място – 500 лева.; ІV място – 400 лева.; V място – 300 лева.; VІ място – 200 лева

С парични награди се отличават и най-добре показали се: варненец, мъж и жена – по100 лева

200 лева е бонусът за плувец с увреждания, толкоз получава и плувецът, записал най-вече участия в маратона.

Награда - специфична купа, ще има и от фамилията навеликана на българското маратонско плуване Добри Динев.

Финалът е на плаж Буните(Буна 2), където ще се организира и церемонията по награждаване от 11,30 ч.

Главен арбитър е Вили Цеков, а арбитър по море – ОЗ капитан Първи сан Камен Кукурров.

По време на конференцията в Юнашкия салон кап. 1 сан Ваньо Мусински, шеф на щаба на Военноморски сили, разяснява, че Военно-морските сили по традиция подсигуряват сигурността на плувците, които вземат участие в събитието.

„ Военноморските сили поддържат маратона с обезпечаване сигурността на плувците. Ангажирали сме над 80 души ”, добави кап. Мусински.

Шефът на дирекция „ Спорт ” Кристиян Димитров добави, че община Варна съблюдава традицията и годишно поддържа и финансово плувния маратон Галата – Варна. Община Варна е измежду уредниците и на плувния празник 1000 х 1000, в който всяко лято дава атрактивни награди за късметлиите от томболата.

„ За седми път ПСК „ Черно море ”,Lucky Huntи община Варна провеждат 1000 х 1000. За нас е голямо наслаждение да дадем опция на децата да плуват в морето, да се учат да го обичат и почитат, да не се опасяват. 1000 х 1000 няма спортен темперамент и е прелестна подготовка за маратона Галата - Варна. И това лято сме приготвили за участниците в плувния празник неустоими изненади! ”, показа президентът на плувния първенец на България „ Черно море ” Филип Ромбаут.

Зам.-председателят на първенците Добромир Вълев изрази задоволството си от прецизната организация на Плувен уикенд 2023 година „ Надявам се времето да е удобно, с цел да могат участниците и в 1000 х 1000, и в маратона да се забавляват ”, добави Вълев.

Главният арбитър на маратона Вили Цеков охарактезира събитието като най-знаменателното за Варна през лятото!

„ Маратонът Галата – Варна е предизвикателство за плувците. Желанието ни е от ден на ден да подвигаме стандарта му, с цел да заема то висока позиция в богатата палитра от плувни конгреси в международен мащаб ”, разяснява Цеков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР