24,3 кг сребърни и 1,6 кг златни бижута откриха в

...
24,3 кг сребърни и 1,6 кг златни бижута откриха в
Коментари Харесай

Заловиха килограми злато и сребро в автобуси от Турция за Сърбия

24,3 кг сребърни и 1,6 кг златни бижута откриха в последните дни митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кап.Андреево в рейсове, пътуващи от Турция за Сърбия. Контрабандата е хваната при две обособени инспекции на 4 и 6 август, оповестиха от Агенция “Митници ”.

Първият рейс е бил със сръбска регистрация и екипажът му е декларирал, че няма нищо за обявление. Проверка, при която е употребена и рентгенова техника, открива, че във фабрична празнина на таблото има четири пакета. Те съдържали 1619 грама бижутерски произведения от 14-каратово злато (проба 585) и 2620 грама сребърни украшения (проба 925) на обща стойност 169 525 лв.. Като притежател е открит стюардът на рейса – сръбски жител с букви Х.Н.



При втория случай рейсът е с турска регистрация, ръководен от турски жител с букви Р.А. В транспортното средство пътували седем пасажери и втори водач. Този път накитите от скъпи метали били скрити във фабрична празнина в една от стените на помещението за отмора за водачите. Открити са 60 пакета с бижутерийни произведения от бял метал - пръстени, обеци, гривни, синджири, медальони, огърлици. Според осъществената от вещото лице експертиза откритите украшения са сребърни проба 925 с общо тегло 21 776 грама и са на стойност 152 432 лв..

На контрабандистите са са повдигнати обвинявания, случаите са под надзоза на Окръжна прокуратура - Хасково.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР