234 общини ще получат финансиранe за 297 проекта за пътища,

...
234 общини ще получат финансиранe за 297 проекта за пътища,
Коментари Харесай

Финансират проекти на 234 общини за ВиК, пътища и улици

234 общини ще получат финансиранe за 297 плана за пътища, улици и ВиК. Средствата ще доближат до над 6,4 млн . българи съгласно националната статистика, заяви Министерството на районното развиване и благоустройството. Това ще стане посредством преструктуриране на бюджета на ведомството за 2022 година се обезпечават 418 млн. лева

От понеделник Министерство на регионалното развитие ще изпрати писма до общините, които не са подали всички нужни документи и не са показали доказателства за плановете си като: цялостна планова и техническа информация за обектите, годни позволения за градеж, декларация за липса на двойно финансиране и други Документите ще бъдат събирани със съдействието на НСОРБ.
 Протест на пътни строители блокира кръговото на Пазарджишко шосе
Протест на пътни строители блокира кръговото на Пазарджишко шосе

Исканията на пътищарите са да бъдат разплатени 720 млн. за строителство

Общата стойност на всички планове в листата е над 827 млн. лева През тази година общините ще получат 50% от нужното финансиране за всеки обект. Това изискване бе контрактувано със сдружението на общините. Причината е, че за някои планове няма да има физическо време да бъдат приключени до края на 2022 година, защото локалните администрации занапред ще организират процедури по Закон за обществените поръчки.

В листата са включени единствено обекти, които по Закона за обществените финанси могат да бъдат финансирани от бюджета на Министерство на регионалното развитие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР