233 военнослужещи или под 2 процента от целия личен състав

...
233 военнослужещи или под 2 процента от целия личен състав
Коментари Харесай

Каракачанов отчете само 233 военнослужещи, заразени с коронавирус

233 военнослужещи или под 2 % от целия персонален състав на Въоръжените ни сили сега са инфектирани с ковид. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос като уточни, че данните са по информация от през вчерашния ден.

От инфектираните един военнослужещ е от задачата ни в Косово и още един от задачата в Мали. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сподели, че двамата военни са карантинирани, намират се в положително положение, непрестанно са под наблюдаване. Той добави, че има непрекъсната обмяна на информация с ВМА, не се постанова към този момент военно-медицинска евакуация или болнично лекуване. Двамата са в това положение от към седмица, положението им се усъвършенства, уточни още адмирал Ефтимов.

Началникът на защитата сподели в отговор на въпрос, че броя на инфектираните в армията варира от началото на пандемията. В интервала октомври- ноември инфектираните са били над 400 души , в този момент са 233. В момента за лекуване в болница има 7 души.

Адмирал Ефтимов уточни, че броят на инфектираните, който е варирал през месеците, не е оказал въздействие върху ритъма и метода на осъществяване на дилемите. " Спазваме всички ограничения, основната дума за нас като войска е " дисциплинираност " - персонална и групова. Спазването на дисциплината направи допустимо осъществяването на дилемите на Българската войска в изискванията на пандемия ", съобщи адмирал Ефтимов.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов участваха в обичайна видеоконферентна връзка с националните командири на военните ни контингенти зад граница във връзка Коледните и Новогодишни празници.

Към сегашния миг 165 военнослужещи от Въоръжените ни сили вземат участие в 4 интервенции на НАТО и 5 интервенции на Европейски Съюз зад граница.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР