23 години при строг режим ще трябва да прекара в

...
23 години при строг режим ще трябва да прекара в
Коментари Харесай

23 години за убиеца на Дамла, родителите крещят Смърт!

23 години при непоколебим режим ще би трябвало да прекара в пандиза килърът на 7-годишната Дамла. Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали. Заседанието бе водено по съкратената процедура, откакто обвиненият за зверското действие Мехмед Хасан призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. По този метод и присъдата му бе редуцирана с една трета.

След изчитане на наказването родителите на жертвата бяха шокирани, а правосъдната зала се огласи от крясъци " Смърт! ". Кръвнината, която ще би трябвало да заплати 26-годишният палач на майката и бащата на детенцето, както и неговата баба, е в общ размер на 400 000 лв..

" Не знам какво да кажа! Няма по какъв начин с думи да изразя, това което е в мен! " -това пък бяха последните думи на призналия се за отговорен палач на 7-годишното момиченце. Той влезе в понеделник сутринта в съда в Кърджали под засилена защита и с белезници. Присъдата бе изчетена в 14 часа.

Родителите на убитото детенце-Седат и Гюнер Муса, както и баба й Гюркие Хасан бяха конституирани като частни обвинители. Те желаеха кръвнина в общ размер на 1 300 000 лв..

От държавното обвиняване желаеха пожизнен затвор за килъра, като с редукцията наказването да бъде 29 години " отнемане от независимост " при непоколебим режим. Служебният бранител на Мехмед Хасан пък настоя за 23-годишна присъда, която да бъде понижена с 1/3.

В хода на делото бяха прегледани материалните доказателства. Сълзи у роднините на Дамла провокираха движимостите на убитото дете. Съкрушените родители видяха още веднъж тиксото, с което е била облепена главата на момиченцето, както и ръкавиците на причинителя. Заедно с два презерватива, ключа за жилището на фамилията, всички те са били изхвърлени от Мехмед Хасан в шахта наоколо до блока, стана ясно в хода на делото.

Припомняме, че зверското ликвидиране бе осъществено на 17 декември предходната година. Дни преди този момент Мехмед разкрил ключовете за жилището на вуйна си Седат Муса в своя автомобил и решил да се възползва. Във съдбовната нощ майката на Дамла била на работа в цех край Кърджали, написа " 24 Родопи ". Жената карала изключителна промяна. 30 минути след среднощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а откакто влезнал в спалнята и детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището, младият мъж умъртвил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. След това увил главата и раменете с тиксо, след което напуснал дома. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР