22 октомври е международно приет ден за популяризиране проблемите на

...
22 октомври е международно приет ден за популяризиране проблемите на
Коментари Харесай

22-ри октомври е Световен ден на заекващите хора

22 октомври е интернационално признат ден за разпространение проблемите на заекващите. Денят се празнува като подобен от 1998 година насам. Всяка година, на 22 октомври се организира онлайн конференция, която е ориентирана към хора с интерес към заекването - както експерти, които се занимават с казуса, по този начин и техните клиенти. През 2007 година, Централният Мичигански Университет продължава отбелязването на този ден през цялата седмица след датата.

Някои обстоятелства,свързани съсзаекването:

Заекването е разстройство на речта, което визира 1% от международното население или казано по различен метод - 60 милиона деца, младежи и възрастни. Проблемът се среща 4 пъти повече при мъжете, в сравнение с при дамите. 20% от децата минават през сходен етап на развиване, в който имат проблеми със заекването - задоволително съществени, с цел да бъдат взети поради от родителите им.

Най-добрият метод да предотвратите по-сериозни проблеми е като вземете ограничения в точния момент. Важно е да отбележим, че децата и възрастните, които заекватне са по-податливина психически или прочувствени проблеми, в сравнение с хората, които не заекват.

Любопитно е, че хората, които по принцип заекват, нямат този проблем, когато пеят, шушукат, приказват в хор или когато не чуват личния си глас. Досега няма единно мнение измежду експертите по света, което да изяснява тозифеномен.

Филмът „ Речта на краля " показва образец от международната история, където се споделя историята на Крал Джордж VI, който съумява да преодолее заекването и да сплоти нацията в навечерието на Втората международна война, да произнесе фамозната си тирада, която остава в историята.

В началото, малко на брой са си представяли, че английската продукция за терзанията на заекващия монарх ще впечатли необятната аудитория, само че филмът печели 4 „ Оскара ", а приходите от него неведнъж надвишават упованията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР