22-ма фенове бяха арестувани за хвърляне на предмети и палене

...
22-ма фенове бяха арестувани за хвърляне на предмети и палене
Коментари Харесай

22-ма души бяха арестувани след инцидентите по време на Фейенорд - Аякс

22-ма почитатели бяха задържани за мятане на предмети и палене на фойерверки след успеха на Аякс Амстердам с 2:1 в полуфинала за купата на Нидерландия против Фейенорд в сряда, заяви националната телевизия NOS. Няма обаче детайлна информация дали всички те са членове на фенклубове на Фейенорд, а също по този начин дали и карцерът ще бъде последван от наказателно произвеждане, каквото е планувано за такива проблеми. 

Дейви Клаасен от Аякс получи пострадване на главата, когато беше ударен от предмет, хвърлен от трибуните. Инцидентът стана причина за дълго прекъсване на мача, а футболистите напуснаха за дълго терена. Отделно от това, срещата стартира с пет минути закъснение, защото съдията искаше да се разсее димът, получен от бомбички и димки на почитателите на Фейенорд. И 21 секунди след началния сигнал, срещата още веднъж спря, защото черният пушек не позволяваше да се играе. 

От Фейенорд сами взеха решение да затворят част от стадиона си за домакинския мач против Рома от четвъртфиналите на Лига Европа на 13 април като превантивна мярка. А по-рано тази година беше взето решение от УЕФА да няма гостуващи почитатели и в двата мача от четвъртфиналите. Съвместното съглашение беше на Европейската централа и италианските управляващи да не се позволен последователи от Нидерландия в Рим. 

Макар напоследък футболното безчинство в северната европейска страна да се възражда, то публиката на Фейенорд постоянно е била известна като събирателно място на хора с много крайни политически възгледи, а също по този начин и главно момчета със сериозна физика. В опити да ограничи такива дейности, от нощес федерацията на страната по футбол (КНФБ) разреши на съдиите да стопират мачовете, в случай че на терена бъдат хвърлени предмети от трибуните или в случай че почитател нахлуе през оградата. А в случай че предмет удари някой състезател или съдията, мачът ще бъде преустановен на момента. 

" С тези стъпки евентуалните причинители няма по какъв начин и да си мечтаят, че ще могат безнаказано да нападат хората на терена. Смятам, че приключихме с тези работи. Игрището е свещено място и ние сме на стадиона поради това, което става долу, на зеления терен. Сега се оказва, че би трябвало да се грижим в допълнение за здравето на футболистите, актьорите на нашата игра ", има вяра шефът на професионалния футбол към КНФБ Мариан ван Лювен. 

Аякс ще играе за трофея на 30-и април против ПСВ Айндховен, който победи с резултат 2:1 третодивизионния Спакенбург като посетител.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР