22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в

...
22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя– 22 май 2022

22 лунен ден е обвързван с струпване на сила в организма, по тази причина през днешния ден не би трябвало да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са неразрешени. Това може да даде тъкмо противоположният резултат.

Добре е да се хапва приемливо, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също по този начин да се употребяват яйца, риба, тестени произведения, млечни артикули.

Добре е да се употребяват задушени зеленчуци и печени плодове, да се пият плодови сокове.

Днес умерено можете да си хапнете къс, торта, сладки кифлички, сладкиши и други сходни вкусотии. Единственото предизвестие е да употребявате артикули с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

ЗАДУШЕНА РИБА С ВАРЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 1 кг риба, 150 г гъби, 6-7 картофа, 1 дребна глава карфиол, 1 ч. л. счукан ким, 3 с. л. разтопено краве масло, 1 к. ч. олио, 2 с. л. ситно нарязан магданоз, лимонен сок, черен пипер, сол.

Приготвяне: Рибата се нарязва на дребни части и се поръсват с лимонен сок, черен пипер и сол, оставят се да престоят 1 час.

Кипва се 500 мл подсолена вода и се пускат в нея нарязаните на късчета гъби, нарязаните на кубчета картофи и накъсания на розички карфиол. Поръсва се със счукания ким и се вари 20 минути на спокоен огън.

Отцеждат се зеленчуците и се смесват с разтопеното масло. Задушава се рибата в олиото и се разпределя в чиниите. Отстрани се разпределят зеленчуците. Поръсва се със ситно нарязания магданоз.

„ Животът е нерешителен. Първо яжте десерта. “

Ърнестина Улмър
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР