22-годишният Кале Рованпера спечели първата си световна титла на финала

...
22-годишният Кале Рованпера спечели първата си световна титла на финала
Коментари Харесай

Рованпера: Нямам проблеми с мотивацията

22-годишният Кале Рованпера завоюва първата си международна купа на финала на рали “Нова Зеландия ” по-рано този месец. До края на сезона в WRC остават още две ралита, само че младият финландец подсигурява, че ще продължи да се бори за успехите в Испания и Япония.

“След като спечелихме купата, нямам проблеми с мотивацията - изясни Рованпера. - Всеки водач желае да завоюва още победи, а в този момент имаме мотивация да се борим и за международната купа при конструкторите. Трябва да се борим за отбора и още веднъж ще нападаме. ”

Кале призна, че пробата за асфалтовия старт в Испания, както и медиа уговорките незабавно след спечелването на купата, са били спънка да осмисли по-бързо случилото се в Нова Зеландия.
 Рованпера: Титлата е по-важна за татко ми, в сравнение с за мен Рованпера: Титлата е по-важна за татко ми, в сравнение с за мен
“Дните след ралито се оказаха доста натоварени - разяснява Кале. - След Нова Зеландия пътувахме много, само че най-после ми остана малко време да се насладя на това, което постигнахме този сезон. Сега обаче борбата продължава. ”
 Рованпера мислел да се откаже от ралитата при започване на сезона Рованпера мислел да се откаже от ралитата при започване на сезона
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР