22-годишен младеж, който страда от рядката Болест на Крон, победи

...
22-годишен младеж, който страда от рядката Болест на Крон, победи
Коментари Харесай

Млад мъж пребори тежката Болест на Крон. Как го постигна?

22-годишен юноша, който страда от рядката Болест на Крон, победи признаците на болестта си със спорт и здравословно хранене. Макар че заболяването не разрешава физически натоварвания, студентът по диететика Добрин Гошов към този момент е фитнес треньор, а единствено преди седмица той завоюва и сребърен орден на републиканско съревнование по силов трибой.

Добрин Гошов е от Казанлък и тренира интензивно фитнес от 6 години. Като възпитаник бил с наднормено тегло и още тогава взема решение да води здравословен метод на живот. Преди три години обаче, е диагностициран с рядката Болест на Крон.

„ Болестта на Крон е инфектиране на дебело и фино черво, при мен диагностиката беше на фино черво. Трябва да се изключват храни, алкохол и цигари, само че всеки е самостоятелно организиран. Аз съм в по този начин наречената дълготрайна ремисия, нямам ясно откроени признаци, то това се цели, тъй като това е автоимунно заболяване и мъчно може да се излекува. До момента няма оздравял човек. Трябва да се внимава с храненето, напрежението. “, изяснява Добрин.

След поставената диагноза, лекарите забранили на Добрин да прави тежки физически натоварвания. Той обаче решил да не стопира с тренировките и здравословно хранене и даже записал „ Диететика “ в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Станал и инструктор по фитнес.

„ Работя като треньор в Казанлък, изучавам диететика. Успехите ги реализирах с доста труд и дисциплинираност. Бъдещите ми проекти са от месец на месец, тъй като не се знае по какъв начин ще бъда със здравето. “, споделя за euronewsbulgaria още младежът.

Преди седмица Добрин се явил на републиканско съревнование по Силов трибой, вдигайки 220 кг. в дисциплината „ мъртва двигателна сила “ и общо над 500 кг. дружно с другите два спортни съставния елемент – клек и лежанка, което му носи сребърен орден.

„ Беше ми неразрешено, само че това ми беше фантазия, още като дребен да отивам на подобен вид надпревари, гледал съм доста такива спортни персони в силовия трибой. В началото си споделих, че ще направя единствено едно съревнование, поради здравето ми най-много, само че в следствие към този момент ми хареса и обмислят да се развъртвам в тази сфера. Така стана, че даже с заболяването, на първо съревнование отивам, без треньор, самичък се подготвях и станах втори в категория до 23 годишна. Доволен съм, можеше и повече, само че здравето е преди всичко и бях решил рационално да работя на надпреварата. “

Добрин Гошов е уверен, че заболяването е освен тестване, само че и предизвикателство да потвърди себе. Мечтае да е здрав с цел да реализира още доста спортни триумфи и да бъде образец за другите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР