22 дни остават до предварително планираното излизане на Великобритания от

...
22 дни остават до предварително планираното излизане на Великобритания от
Коментари Харесай

Неяснотата около Брекзит се задълбочава

22 дни остават до авансово плануваното излизане на Англия от Европейски Съюз, само че изясненост дали и по какъв начин това ще стане няма. Последните оферти на Лондон бяха отхвърлени в Брюксел. Утре двете страни се събират още веднъж. Несигурността във Англия преди седмицата, в която предстоят няколко значими глaсувания, става все по-голяма, а Евросъюзът стартира все по-видимо да губи самообладание.

Евросъюзът още веднъж изиска по-ясни оферти от Лондон. Пакетът от ограничения, показан от английския основен юридически консултант Джефри Кокс, беше отритнат. Една от най-спорните тематики е така наречен защитния механизъм за границата със Северна Ирландия. Според Кокс желанията са " ясни като ден ", само че договарянията не престават.

А изявленията за удължение на периода на излизането става от ден на ден. За това заприказва даже финансовият министър.

Филип Хамънд, министър на финансите на Англия: Ако договорката на премиера не бъде утвърдена идния вторник е ясно, че би трябвало да има някакъв консенсус в Парламента за това по какъв начин тъкмо да се продължи напред. Вероятно ще има удължение на периодите и доста неща, за които сме си мислили, че са сигурни, към този момент няма да са.

Според английската преса, опозицията на острова води секрети договаряния с съперници на развода за обвързване на кралството с Евросъюза след Брекзит. По-точно разисква се вид за оставане в единния европейски пазар.

В утринния блок на Българска национална телевизия посланикът на Англия в България н.пр. Ема Хопкинс сподели, че същинското предизвикателство е прекосяването към идващия стадий, и успокои българите, които живеят в родината ѝ. Тя разяснява и изхода от възможен втори референдум.
Н.пр. Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България: Последното допитване на публичното мнение демонстрира, че особена смяна няма. Настройката е доста фина. Вярно е - нещата се менят. Но мисля, че хората просто желаят да се стигне до някакъв избран резултат. Дори, в случай че ние си отидем без съглашение българите са добре пристигнали като гости във Англия за период от три месеца. А в случай че би трябвало или желаят да останат след тези три месеца те ще се извърнат с искане за позволение да останат и това ще им даде опция да продължат.
А изборът пред английските депутати става все по-тесен - или утвърждават контрактуваното от Тереза Мей с Брюксел, или се стига до Брекзит без съглашение.

Ако през почивните дни има пробив в договарянията, в понеделник шефът на Еврокомисията Юнкер може да се срещне с английския министър председател Тереза Мей.

 Ема Хопкинс: Българите във Англия би трябвало да бъдат спокойни за правата си Ема Хопкинс: Българите във Англия би трябвало да бъдат спокойни за правата си
Посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс съобщи пред Българска национална телевизия, че в случай че не се стигне до позитивно гласоподаване по договорката за Брекзит на Тереза Мей, ще т...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР