217 проекта на училища са одобрени за работа по модул

...
217 проекта на училища са одобрени за работа по модул
Коментари Харесай

МОН ще финансира уроци в културни институции за 217 училища

217 плана на учебни заведения са утвърдени за работа по модул „ Културните институции като просветителна среда “ на Национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “.

С 463 055 лв. ще се обезпечи опция за осъществяване на наложителни, избираеми и факултативни образователни часове и тематики, свързани с изкуства в музеи и галерии. Максималната стойност за един учебен план е 2500 лева

Модулът планува и визити на театрални постановки, концерти, срещи с артисти и музиканти, осъществяване на конкурс за най-хубав урок в културна институция и основаване на Национален център „ Музейно учебно заведение “ към Националния музей на образованието – Габрово (НМО). За втора година се организира и конкурс за най-хубав урок в културна институция, музей или изложба.

На първо място е класирана Светла Баджакова, преподавател в ППМГ „ Гео Милев “ в Стара Загора, която е взела участие с урок по български език и литература. Тя е номинирана и за премията „ Константин Величков “. На второ място е Васка Белчовска-Неделчева от ПГСС „ Никола Пушкаров “ в Попово, показала урок по екскурзоводство и туристическа анимация – образователна процедура от разширена професионална подготовка за компетентност „ Селски туризъм “. Трето място си поделят Гюлджан Дауд от СУ „ Никола Йонков Вапцаров “ в Момчилград с урок по осведомителни технологии и Добрин Пелтеков от ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ във Велико Търново - с урок по музика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР