21-годишният гвардеец от американската Национална гвардия на военно-въздушните сили, заподозрян

...
21-годишният гвардеец от американската Национална гвардия на военно-въздушните сили, заподозрян
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на 21-годишния гвардеец за теча на секретни данни от Пентагона

21-годишният гвардеец от американската Национална армия на военно-въздушните сили, обвинен в разкриването на строго секретни военни документи за войната в Украйна и други значими въпроси на националната сигурност, се яви пред федерален съд в град Бостън, където му бяха повдигнати обвинявания, че незаконно се е сдобил и е имал класифицирани материали, оповестява Българска телеграфна агенция.

Джак Дъглас Тейшейра от Северен Дайтън, Масачузетс, който беше задържан от ФБР през вчерашния ден, се яви пред съда, облечен в кафяв затворнически гащеризон.

Главният федерален прокурор в региона на националната сигурност в Бостън Надин Пелегрини изиска от съда на Тейшейра да бъде наложена мярка задържане под стража до започване на делото. Заседанието, на което това нейно искане ще бъде прегледано, беше планувано за идната сряда.

Тейшейра проговори единствено два пъти по време на късото правосъдно съвещание, когато отговори с " да " на въпрос дали схваща, че има право да резервира безмълвие и удостовери, че е попълнил финансова клетвена декларация, за която съдията му изясни, че ще покаже, че има право да бъде представляван от федерален публичен бранител.

По информация на BBC родителите му са били в правосъдната зала, като на излизане мъж е извикал " Синко, обичам те! ". Без да го огледа обвиненият отвърнал: " И аз теб баща ".

Обвиненията в съзнателно предаване на информация за националната защита биха могли да доведат до присъда до 10 години затвор. Тейшейра евентуално би могъл да получи и по-тежко наказване според от това какви тъкмо обвинявания ще му бъдат повдигнати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР