21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово

...
21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово
Коментари Харесай

21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подпомогнати от общината

 21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подкрепени от общината, реши комисията по опазване на здравето към Общинския съвет. 12 от фамилиите ще получат по 3 500 лева за инвитро с донорска яйцеклетка, а останалите 9 двойки – по 2 000 лева за медицински проучвания и операции. Общата гласувана сума е в размер на 60 000 лева Четири от молбите бяха отхвърлени, защото не дават отговор на Правилата за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Варна.

Членовете на комисията утвърдиха също еднократни помощи за лекуване на 95 варненци на обща стойност 32 600 лева На 33 души беше отказана помощ, защото те са дали непълна документи или не дават отговор на критериите за подкрепяне.

На днешното си съвещание общинските съветници дадоха единодушието си за създаване на асансьорна уредба в ДКЦ V – единственото общинско здравно заведение от извънболничната помощ, което не разполага с асансьор. След направено изследване е открито, че за цялостното строителство – планиране, изкопни работи, създаване на клетка, контрол, оценка за сходство, такси, както и естакаден подстъп към постройката, ще са нужни към 75 000-80 000 лв..   Съветниците дадоха позитивно мнение за разпределяне на 15 000 лева за пускане на дейностите, а останалите средства да бъдат заложени в бюджета на Община Варна за 2021 година Окончателното решение ще бъде взето от локалния парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР