2024-та година започна с една от новините, които всеки тенис

...
2024-та година започна с една от новините, които всеки тенис
Коментари Харесай

Източник: Надал е загубил от 298-ия на тренировка и знае, че не може да спечели в Барселона

2024-та година стартира с една от новините, които всеки тенис фенове искаше да чуе, а точно завръщането на Рафаел Надал. Още в първия си шампионат за годината, а точно този в Бризбейн, 22-кратният " мейджър " първенец стигна до четвъртфиналната фаза, където загуби от Джордан Томпсън. Контузията, която испанецът получи по време на дуела с австралиеца се оказа по-сериозна от предстоящото, което принуди някогашния номер 1 да се отдръпна от всички шампионати по-късно, в това число и от Аустрелиън Оупън, Индиън Уелс, Маями и Монте Карло. Въпреки че даваше поръчка за завръщане, Надал към момента не се усещаше подготвен. Следващият шампионат, в който испанецът има намерение да играе е на родна земя, а точно в Барселона.

14-кратният първенец на Ролан Гарос наподобява подготвен да влезе в спортна форма, а тренировките, които той прави, потвърждават неговите планове. Испанският публицист Хосе Морон даде забавно заявление по отношение на настройките, формата и тренировкитена популярния си съотечественик:

" Говорих с човек от организацията на шампионата в Барселона и той ме осведоми, че сигналите към Рафа са доста позитивни, въпреки и да бе изгубил по време на подготовка против международния номер 298, Давид Хорда. Надал знае, че не е на 100% и че няма да завоюва шампионата, само че желанието му е да играе в Барселона. Може и това да е последният му път. Идеята му е да се играе. Последните два дни сигналите са позитивни. Ако играе, ще стартира във вторник. "

« Nadal a perdu contre le 298e mondial à l’entraînement. Il sait qu’il n’est pas à 100% et qu’il ne gagnera pas le tournoi mais son intention est de jouer », explique le journaliste José Moron
— We Love Tennis (@Welovetennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР