2023 ще е годината на Васил Божков. Милиардерът-изгнанник готви завръщане

...
2023 ще е годината на Васил Божков. Милиардерът-изгнанник готви завръщане
Коментари Харесай

Васил Божков се завръща, отваря казина на поразия! Ще го арестуват ли на митницата или само разпит?

2023 ще е годината на Васил Божков. Милиардерът-изгнанник готви завръщане в родината след 3-годишно укриване в Дубай, издадоха доближени на хазартния необут. Според думите им, Божков към този момент е постигнал сделка, че няма да бъде задържан при завръщането си, а единствено ще бъде арестуван за разпит, след което – освободен под парична гаранция.

Първите сигнали, че Васил Божков се завръща у нас след 2-годишно заточение в Дубай към този момент са налице – през последния месец хазартния необут е назначил към 50 души охранители, които да пазят централния му офис на ул. „ Московска “, както и върволицата му от парцели. Официалната брачна половинка на хазартния необут – Елена Динева, пък към този момент се е настанила в резиденцията му на Витоша. След бягството на Божков в Дубай от ДНСК стартираха инспекция за нелегално строителство в тогавашната вила на Тодор Живков, която Черепа купи през 2015 година от вдовицата на банкера Емил Кюлев. Божков пък побърза да се отърве от парцела, прехвърляйки го на компания, благосъстоятелност на президента на футболен клуб „ Септември “ Румен Чандъров. Неотдавна обаче Чандъров е трансферирал назад резиденцията на Витоша на Васил Божков, както и още половин дузина недвижими парцели в София.
Именно с Чандъров е обвързвана новата хазартна агресия на Божков. Той е апетитен от мнозина и като индивида зад една от новите огромни компании за залози у нас. Официално компанията се води благосъстоятелност на известния футболен необут. Оперативни ръководители там обаче са братя Ганеви. Тя бяха мозъците на лотарийните игри на „ Нове холдинг “, които направиха луди пари. Всеки втори българин търкаше като вманиачен талончета с вяра да стане милионер.

Присъствието на Ганеви е явен знак за едрите риби в бранша, че Божков се завръща мощно в хазартния бизнес.
Основателят на партия “Българско лято ” има участия в няколко нови
казина у нас. Най-лъскавото от тях е в центъра на София, като там милиардерът е съучастник с различен известен състезател в хазарта.

Само преди месец Васил Божков завоюва най-важното от серията каузи, които се водят против хазартния му бизнес. В началото на месец ноември Върховният административен съд (ВАС) разгласи за незабележим акта на Държавната комисия по
хазарта, съгласно който „ Еврофутбол “ дължи на страната рекордните 329 млн. лева Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. Според уточнението на съда, магистратите не се произнасят по дължимостта на сумата, само че анулират акта като изначално незабележим, защото е публикуван от „ незапознат държавен орган “.

При това състояние Васил Божков има правни учредения да възобнови активността на хазартните си сдружения в България, които са с отнети лицензи поради дължими общо съвсем 600 милиона лв. на държавния бюджет.

Той към момента развива
хазартна активност, само че в Молдова и в други страни от някогашните руски републики. Твърди се, че Божков е всекидневен притежател на хазартното сдружение „ Сезам “, което интензивно се популяризира в последно време в телевизионния ефир от продуцентите-шоумени Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Засега остава мистерия какво се случва с останалите обвинявания, повдигнати задочно от Специализираната прокуратура против Васил Божков при започване на 2020 година Сред тях най-сериозните са, че е поръчал убийствата на съперниците си в хазартния бизнес Манол Велев (ликвидиран през 2007 г.) и на Йордан Динов (убит през 2012 г.). Съмненията, че Манол Велев е екзекутиран след спор с Васил Божков изрази още преди години и Весела Лечева, сегашен министър на спорта в служебния кабинет на Румен Радев. Сред обвиняванията против Васил Божков са и закани за ликвидиране, отправени към някогашните му съдружници – братята Цветомир и Боян Найденови, както и обвинявания в блудствени дейности и изнасилвания. Делата против Васил Божков обаче по този начин и не съумяха да влязат в Специализирания съд, който беше закрит през лятото и бяха преразпределени в Софийски градски съд. Очевидно Васил Божков е получил гаранции, че до покачване на обвинявания няма да се стигне, откакто е взел решение да се завърне в България при започване на идната година.
За последно името на Васил Божков беше употребявано като предлог от някогашния министър председател Кирил Петков и тогавашния Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков за противозаконния арест на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Той беше арестуван в дома си в Банкя тази пролет, като тогава Кирил Петков изясни, че се работи по сигнал на Васил Божков и отчет на Агенция „ Държавна финансова ревизия “ (АДФИ), установяващ загуби за бюджета в размер на близо 557 млн. лева По-рано Васил Божков бе застъпил версията, че си е спестявал налози, защото е плащал подкупи на някогашния финансов министър Владислав Горанов, който също беше задържан за денонощие. Впоследствие съда разгласи за противозаконен ареста на Бойко Борисов, а Кирил Петков и Бойко Рашков се отхвърлиха от думите си, че са работили по сигнала на Васил Божков.
Източник: Уикенд

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР