2021-ва година мина под знака на тежката ковид пандемия,оставила своя

...
2021-ва година мина под знака на тежката ковид пандемия,оставила своя
Коментари Харесай

Под знака на Ковид19! Пандемията не спря община Петрич в изпълнението на обектите, заложени в програмата за 2021 г.! Нови улици, нови водопроводи, обновени детски градини и още ..


2021-ва година мина под знака на тежката коронавирус пандемия,оставила своя отпечатък на всички места. Въпреки рецесията и макар комплицираната конюнктура и сполетелите я естествени бедствия,община Петрич съумя да извърши обектите си заложени в финансовата им стратегия за 2021 -ва година. Петрич е една от дребното общини, които понесоха пандемичната рецесия,успявайки да работят целеустремено и сполучливо. Ето по какъв начин кметът Димитър Бръчков разяснява миналата 2021 година:

През миналата година приоритет остана болничното заведение в Петрич - нова инсталация за отделенията, в които бяха най-тежките случаи на Ковид 19, О2 до всяко поделение и нови мобилни кислородни апарати, нови реанимационни кревати от актуален клас в реанимация. По отношение на уличната мрежа в града през 2021 година е изпълнен ремонтът за нова асфалтова настилка и нов тръбопровод на ул. „ Цар Симеон “ - от ул. „ Места “ до ул. „ България “.

„ Общината към този момент е уведомила компанията, че има забележки по полагането на новия асфалт “, уведоми кметът Димитър Бръчков и съобщи безкомпромисност във връзка с контрола за тяхното премахване. Също през предходната година са сменени тротоарните настилки и водопроводът по други две улици, които поемат трафика и за граничните пунктове „ Златарево “ и „ Кулата “ – ул. „ Солунска “ и ул. „ Елтепе “.

„ Продължават диалозите за привършване на процедурата по прехвърлянето на тези улици в благосъстоятелност на страната при изпълнени от Община Петрич всички условия “, сподели кметът. Извършени са строителни действия за възстановяване на положението на настилките по алеите в градския парк, завършени са подстъпите към новата постройка на музея, приключена е оградата на парка. 4 000 метра нова улична настилка е положена в общо 10 села на общината – Първомай, Михнево, Кърналово, Старчево, Рупите, Тополница, Марикостиново, Г. Тодоров, Дрангово, Кулата и Митиново. В селата, в които е изработен ремонт на улици, наложително е сменен и водопроводът.

За осемте села в Подгорието вложенията бяха свързани с изцяло асфалтиране на основния път и ремонт на прилежащата инфраструктура със средства от страната. Отделно от това са направени в допълнение подстъпи към селата, нови тротоарни площи, там където минава основният път и нови водопроводи – близо 3 000 метра. Само през предходната година са заменени общо 6 000 метра водопроводи на територията на града и селата. 800 метра е новоизградената канализация в селата. Завършени са двата нови вододобивни сондажа за питейно – битови потребности в землището на гр. Петрич.

Тези нови сондажи са с по-добър дебит и по-икономични като консумация на ел. сила. Миналата година приключи и цялостното асфалтиране на пътя от село Рупите до обект „ Хераклея Синтика “. I ОУ „ Кочо Мавродиев “ към този момент е с нов покрив и няма да има проблем с течове. В същото учебно заведение учениците от първи и втори клас учат и в новоизградена пристройка.

Започна и изцяло възобновяване на двора на ДГ „ Снежанка “ в град Петрич. „ Аварийно сме реагирали както в града, по този начин и по селата, изключително след бедствието от средата на месец декември.
Много провали имахме по инфраструктурата, успяхме отчасти да се оправим, продължаваме и през тази година в това число и с поддръжката, която идва от страната “, акцентира кметът Димитър Бръчков.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР