2021 г. се оказа доста богата на качествени документални филми,

...
2021 г. се оказа доста богата на качествени документални филми,
Коментари Харесай

Три документални филма, които ни впечатлиха през 2021 г.

2021 година се оказа много богата на качествени документални филми, които заслужават внимание. Впечатление прави многото, отдадени на звезди, претърпели покруса и даже завършили живота си по подобен метод. Тези три ни направиха усещане.

Framing Britney Spears

Годината несъмнено беше белязана от финалната борба на Бритни за самостоятелност от татко й Джеймс Спиърс, който от 2008 година до преди месеци беше неин настойник.

Филмът на Саманта Старк обаче не се концентрира единствено върху този миг, а върху целия живот на певицата - от международния феномен, в който се трансформира едвам на 16, през всички клопки на славата и последвалото й " проваляне ", което се отразява освен на кариерата, само че и на персоналния й живот.

Demi Lovato: Dancing with the Devil

Още една певица разкрива най-личните си борби на екрана за милионите си фенове. Филмът за Деми Ловато е излъчен в четири елементи, а главният му фокус е съвсем съдбовната свръхдоза, следствията от която са няколко микроинсулта, инфаркт и провали на мозъка.

Родителите, сестра й и най-близките й хора също застават пред камерата, с цел да споделят с Майкъл Ратнър детайлности за случилото се.

Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain

През юни 2018 година Антъни Бурдейн реши да завърши самичък живота си на 61 години. Шеф-готвачът беше паметна фигура освен в кулинарния свят, само че и за всеки фен на добре разказаните истории - поредиците му No Reservations и Parts Unknown имат голям брой награди и номинации.

Филмът на Морган Невил взема решение да хвърли светлина върху личността на Бурдейн и да се опита да откри аргументите, довели до самоубийството му.

Внимание заслужават и The World`s a Little Blurry за Били Айлиш (реж. Р. Дж. Кътлър), Jagged за Аланис Морисет (реж. Алисън Клаймън), Pelé за футболната легенда Пеле (реж. Бен Николас и Дейвид Трайхорн).
 Аланис Морисет, Jagged и за какво певицата не утвърждава биографичния филм за нея
Защо Аланис Морисет не утвърждава биографичния си филм

Какво счита певицата за Jagged

Както и J uice WRLD: Into the Abyss за починалия рапър Juice WRLD (реж. Томи Оливър) и Val за Вал Килмър (реж. Тинг По и Лео Скот).
 Аланис Морисет, Jagged и за какво певицата не утвърждава биографичния филм за нея
Защо Аланис Морисет не утвърждава биографичния си филм

Какво счита певицата за Jagged
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР