2020 г. беше особено плодотворна по отношение на използването на

...
2020 г. беше особено плодотворна по отношение на използването на
Коментари Харесай

Най-търсената дума в речника на Кеймбридж през 2020 г.

2020 година беше изключително плодотворна във връзка с потреблението на нови думи на всички езици. Изрази като " ковид ", " Covid-19 ", ограничение, работа от разстояние, изолираност, безвредно разстояние или видеообаждане са се утвърдили в ежедневния език дотам, че са измежду най-използваните и търсени в речниците, пише . 

Лексикографите на Кеймбриджския речник са анализирали най-търсените думи и победителят е думата " карантина " (quarantine) от италиански генезис, която е зародила, с цел да дефинира интервал от 40 дни. Само през март 2020 година " карантина "  е била търсена съвсем 30 000 пъти в Кембриджския речник. Думата карантина се отнася за избран интервал от време, през който човек или животно, което има заболяване или може да го има, би трябвало да стои далеч от другите, с цел да предотврати разпространяването на заболяването. 

" Фактът, че терминът " карантина " е най-търсената дума през тази година, разкрива доколко обстановката с COVID-19 засегна живота на учителите и учениците през последните дванадесет месеца. Всички ние бяхме принудени да се приспособяваме към новите условия и се надявам, че ние от Cambridge English и Cambridge University Press успяхме да допринесем поддръжка в тази работа ", коментира Дейвид Брадшоу, началник на Cambridge Assessment English Assessment Services за Испания и Португалия, който работи в тясно съдействие с специалисти от Cambridge University Press.

" Речникът на Кеймбридж е доста удобен инструмент, който предлагаме гратис на учащите се по британски език и съм доста благополучен да видя, че участвате в тази поддръжка ", казва Рейчъл Джефрис, педагогичен управител в Cambridge University Press за Испания и Португалия.  

Кембриджският речник, оповестен от Cambridge University Press, издателят на университета в Кеймбридж, е речникът, най-търсен от хората, които учат британски език. В допълнение към предлагането на избрания, той също по този начин изяснява по какъв начин да се употребяват думи, като се слагат в по-широк подтекст. Всички налични онлайн материали са специално проектирани да подкрепят проучването на британски език и разширението на речника. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР