2019-а е обявена за годината на Рембранд - навършват се

...
2019-а е обявена за годината на Рембранд - навършват се
Коментари Харесай

2019: Годината на Рембранд и как да я отбележим

2019-а е оповестена за годината на Рембранд - навършват се 350 години от гибелта му.  Много галерии ще отбележат  годишнината с неповторими изложения. Можем още занапред да мечтаем, а за какво не и да планираме да посетим най-малко една от тях. На първо място - Рейксмузеум ще покаже на едно място творбите му, което се случва за първи първи път след гибелта му и евентуално няма да се повтори в никакъв случай към този момент. Много други музеи по света също ще посветят изложения на Рембранд, сигурно всяка от тях ще е изключителна. Ето и най-големите:

Изложбите за Рембранд в Амстердам



„ Целият Рембранд “ – с това красноречиво име се открива изложбата в Рейксмузеум в Амстердам. От 15 февруари до 10 юни всички произведения на Рембранд, с които разполага музеят, ще бъдат показани на едно място.  Колекцията  е най-голямата в света, включва 22 картини, 60 рисунки и над 300 гравюри. В центъра на изложбата ще бъде „ Нощна стража “, която незабавно по-късно ще бъде свалена за продължителна реституция. Напълно в духа на новите технологии, реставрацията ще се случва в студио със стъклени стени и ще се излъчва непосредствено онлайн.

На изложбата ще могат да се видят портретите на Мартин Солманс и брачната половинка му.  Рейксмузеум ги купи (съвместно с Лувъра) от частен колекционер през 2015 година, за огромната сума от 160 милиона евро. Ето го Мартин – единствено вижте обувките му!



Следващата галерия в музея ще се споделя „ Да живее Рембранд “ и ще се състои единствено от произведения, които са въодушевени от художника – освен картини, а и всевъзможни форми на художествено творчество.

От 15 октомври 2019 до 19 януари 2020 - Рейксмузеум ще показа галерия, която звучи ужасно: „ Рембранд – Веласкес “ и ще съпостави творчеството на двамата художници, а с изключение на тях ще забележим и гениалните им съвременници Мурильо, Вермеер, Рибера.

има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР