2018 година бе изключително успешна за българския спорт, а очакванията

...
2018 година бе изключително успешна за българския спорт, а очакванията
Коментари Харесай

Красен Кралев: Оптимист съм за 2019 г., ще дадем заявки за медали на Олимпиадата

2018 година бе извънредно сполучлива за българския спорт, а упованията са 2019 година също да е добра. Това мнение изрече министърът на младежта и спорта Красен Кралев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия, като акцентира, че е оптимист за новата година.

„ Изключително удовлетворен съм, това беше една от най-успешните години за дълъг интервал от време. Освен триумфите на елитните спортисти, имахме и феноменално показване на младите очаквания на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Там от 24 души, които изпратихме, 17 се класираха в топ 6, а 10 взеха медали. Това е най-хубавата вест за тази година “, съобщи Кралев.

По думите му имаме доста мощна нова вълна от спортисти, която се приготвя през последните години и е подготвена да щурмува международните върхове. Кралев отличи имената на спортисти като Александра Начева, татко и наследник Андрееви, Адриан Андреев в тениса и други

„ 2019 е предолимпийската година, когато ще сверим часовниците си. Надявам се и следващата година да дадем поръчки в кои спортове ще търсим медали на Олимпиадата “, уточни Кралев и съобщи че е оптимист.

Смятам, че би трябвало да опитаме – това съобщи спортният министър във връзка концепцията България да кандидатства дружно с Гърция, Румъния и Сърбия за Мондиал 2030. Кралев е на мнение, че можем да се оправим с организацията на международното състезание. Това, което би трябвало да се направи и в четирите страни, е да се изградят игрища, които да дават отговор на условията. По думите му сходна кандидатура има значение освен в спорта.

„ Това е явен политически знак, че балканските страни оттук насетне са намерили общ език за едно спокойно общуване и да пазят дружно своите стопански и политически ползи “, съобщи Кралев.

Последните планове за международното, което ще е в Мексико, Съединени американски щати и Канада демонстрират вложения за 3 милиарда и доходи от 14 милиарда Чистата облага ще е 11 милиарда

България се отличи с съвършена организация на три международни семейства през 2018 година – по волейбол, художествена гимнастика и гребане.

„ Домакинствата бяха чудесно проведени и повече от месец в целя свят се говореше добре за България. Имаше огромен интерес от страна на задгранични медии и почитатели “, уточни министърът. Веднага след приключването на международното по художествена гимнастика, кандидатствахме за ново след 4 години. Така България ще бъде още веднъж хазаин на международно, което ще е и подготовка за олимпийските игри.

Кралев е безапелационен и че за положителната подготовка на спортистите ни е нужна добра база.

„ Проблемът със спортната инфраструктура е, че нищо не бе направено до първото държавно управление на премиера Борисов. Нищо не бе направено близо 30 години “, напомни спортният министър и изясни, че макар огромните вложения сега, мъчно се наваксва изгубеното време. И сега не престават редица реконструкции на спортни зали в страната. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР