2018 г. се очаква да бъде още една година на

...
2018 г. се очаква да бъде още една година на
Коментари Харесай

Прогноза: По-добър растеж, по-високи печалби и по-силно евро през 2018 г.

2018 година се чака да бъде още една година на мощен световен стопански напредък с към 3,9%, по-високи облаги и по-силно евро. Това предвижда новият основен икономист на УниКредит Ерик Нилсен.

Брутният вътрешен продукт на Еврозоната следва да нарасне с към 2,3%, планува още той.

Монетарните политики на централните банки ще бъдат единствено в обособени връзки по-малко удобни, а курсът евро/долар скоро ще възобнови наклонността си за напредък и идната година ще стигне до 1,25, сочат още прогнозите на Нилсен. Ще забележим в допълнение повишаване на рисковите класове активи, изключително за скъпите бумаги в еврозоната и нововъзникващите пазар.

„ В кратковременен проект в Съединени американски щати икономическият напредък евентуално ще получи прочут подтик през 2018 година Причината е плануваната данъчна промяна, до момента в който лихвените равнища на Фед се чака да се усилят три пъти следващата година “ написа още в разбора на екип „ Икономически изследвания на УниКредит “. Освен това икономистите чакат десетгодишните американски държавни облигации да доближат доходи от 2,75% към края на 2018 година

Ето и още прогнози от разбора на звеното за стопански изследвания на УниКредит:
Икономиката на Еврозоната се чака да продължи идната година с положителни и добре разпределени равнища на напредък от към 2,3% годишно, с което разликата сред евентуалния и действителния размер на производството ще продължи да се смалява и ще се генерира наклонност към растеж на базовата инфлация.Общата инфлация ще остане под задачата на ЕЦБ за целия планиран интервал (2018 - 2019 г.) и затова изкупуването на активи по чиста стойност евентуално ще продължи до края на 2018 година със тактика на централните банки за задържане на досегашните равнища на лихвите. В този смисъл Глобална икономическа вероятност вижда 10-годишните бундове с доходи към края на 2018 година от към 0.80%, повлияни от наклонността за повишение, която идва от Съединени американски щати, продължаващото изкупуване на акции от ЕЦБ и мощния растеж в еврозоната измежду ниска инфлация. 
Прогнозите на звеното за стопански изследвания на УниКредит се базират на догатката, че скорошното нарастване на цените на петрола ще се задържи за няколко месеца, само че напрежението в Средния изток няма да докара до съществено нарушение на доставките. В резултат от това отчетът планува последователно намаляване на цените на петрола, което ще стартира идната пролет, с цел да стигнат още веднъж до равнище от 55-60 американски $ за барел. Докладът отбелязва също така, че скорошното усилване на напрежението сред Саудитска Арабия и Иран съставлява единственият сериозен кратковременен риск съгласно прогнозите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР