2018 г. може да се окаже изключително интересна за фотографите.

...
2018 г. може да се окаже изключително интересна за фотографите.
Коментари Харесай

Още слухове за безогледални пълноформатни фотоапарати от Canon и Nikon



2018 година може да се окаже извънредно забавна за фотографите. Двата най-големи производителя в сферата, Canon и Nikon, пазят съвсем цялостно безмълвие, само че в интернет все по-често изплуват клюки, че те не просто работят върху професионални безогледални камери, само че и че тези артикули може да видят бял свят още тази година.

Лидер в тази категория към този момент е Sony, само че компанията на процедура няма конкуренция в топ сегмента, където се нареждат нейни артикули като α7R III и α9.

Прочетете още: Висш управител на Sony чака пълноформатна безогледална конкуренция в границите на година

През последните дни уеб страниците Canon Rumors и Nikon Rumors разгласиха материали за безогледални камери, разработвани от двете компании.

Според наличните данни Canon работи върху пълноформатни фотоапарати (т.е. с 35 мм сензори), които би трябвало да бъдат обявени още през тази година. Това може да се случи по време на ревюто Photokina, което ще се организира от 26 до 29 септември.

Интересно е да се добави, че през март Canon Rumors разгласява различен слух, съгласно който компанията освен работи интензивно върху безогледален уред с 35 мм датчик, само че и че негови прототипи към този момент са в ръцете на определени професионални фотографи. Изводът е, че създаването още тогава е била в доста напреднал етап.

Nikon Rumors пък разгласява информация, че компанията работи върху два модела (предполага се, че са с пълноформатни) – единият с 24-25-мегапикселов датчик, а другият с 45-48-мегапикселов датчик. Първият се чака да коства към 3000 $, а вторият – 4000 $.

Вече писахме, че Nikon работи върху Z байонет, който ще се употребява при новите професионални безогледални камери на марката. От Nikon Rumors загатват какви ще са първите обективи за този стандарт: 24-70mm, 35mm и 50mm и вероятно 24mm.

Междувременно пазарът на фототехника се намира в забавен интервал. Смартфоните на процедура унищожиха базовите камери (т.нар. сапунерки) и към този момент устойчиво подкопават даже междинния пазарен сегмент. Огледално-рефлексните (DSLR) и все по-популярните безогледални камери се купуват най-много от хора, имащи интерес или по-специални потребности.

Безогледалните камери разрешават доста стесняване размерите на устройствата посредством елиминиране на огромна част от механиката, присъща за DSLR-ите, оставяйки (засега) единствено тази на пандиза. Преди няколко години, при появяването на този вид устройства на пазара, за тях бяха характаерни обилни минуса, които обаче в огромна степен към този момент могат да се смятат за изживяни.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР