2017-та година се очертава като една от най-добрите за развитието

...
2017-та година се очертава като една от най-добрите за развитието
Коментари Харесай

Селският туризъм процъфтява

2017-та година се обрисува като една от най-хубавите за развиването на селския туризъм у нас, като регистрираният растеж през летния сезон е цели 20%, оповестява "Труд ", като се базира на данни от Асоциацията на българските села (АБС). Така актуалната година е четвъртата поредна година с положителен тренд.
Над 85% от легловата база в местата за настаняване през отпускарския август е била запълнена, което е самобитен връх. А печелившата тактика е ясна - съчетанието от природа, вкусна храна и положително обслужване.

"Това е персоналното отношение и внимание, което туристите мъчно могат да получат в огромните хотелски комплекси по курортите. На последващо място е обезпеченото на множеството места качество и генезис на храната. На село безусловно пред очите могат да ти създадат салатата с пресни зеленчуци ", разяснява пред вестника ръководителят на асоциацията Борислав Борисов.

На този стадий на селски туризъм залагат българи, основно млади фамилии със междинни и високи приходи. Интересът от непознати туристи към момента е извънредно слаб и е под 2%, сочат данните на АБС.

Предпочитаните дестинации за отдих на село са най-често край Благоевград, Пловдив, Смолян и Велико Търново. Общо към 80 са селата у нас, които дават такива условия. Сред тях са Дорково, Крушуна, Долен, Жеравна, Боженци, Арбанаси и други

"Като цяло обаче инфраструктурата остава проблем. До доста обитаеми места, край които минават автомагистралите, въобще не са направени пътни отбивки ", уточни Борислав Борисов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР