2017-а се очертава като много успешна година за българския туризъм.

...
2017-а се очертава като много успешна година за българския туризъм.
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: До септември тази година посрещнахме 7,5 млн. туристи

2017-а се обрисува като доста сполучлива година за българския туризъм. За интервала януари-септември 2017 година общият брой визити на задгранични туристи в България е близо 7,5 млн., което е растеж от 7,7% по отношение на първите девет месеца на рекордната 2016 година Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила на церемонията за връчване на премиите „ Кмет на годината “, която се организира за пета поредна година.

Министърът разясни, че това са данни, изчислявани по дефинициите на Световната организация по туризъм и Евростат и в тях не се включват директно преминаващите лица.

По време на церемонията министърът на туризма връчи награди на Созопол, Самоков и Варна за достиженията им като дребна, междинна и огромна община в категория „ Туризъм, просвета, фестивали и обичаи “.

Варна е доста значим детайл от имиджа на летния и морския туризъм на България. Това сподели министър Ангелкова при връчването на премията за огромна община на Варна. По информация на Национален статистически институт за интервала от юни до август 2017 година приходите от нощувки в категоризираните места за настаняване с най-малко 10 кревати в „ Златни пясъци “ са над 175 млн. лева, което е повече от 11% растеж по отношение на 2016 година За трите месеца на това лято курортът „ Св. Константин и Елена “ регистрира близо 7% повече пренощували лица – общо българи и чужденци.

Самоков е измежду най-посещаваните туристически региони през зимата, съобщи министър Ангелкова при връчването на премията за междинна община и добави, че Боровец е водещ туристически център в региона. За последния зимен сезон 2016/17 година курортът регистрира 17% растеж на пренощувалите лица и 44% повече доходи от нощувки в категоризираните места за настаняване с най-малко 10 кревати.

Министърът на туризма съобщи още, че Созопол е измежду най-предпочитаните морски дестинации в България. Общината предлага доста благоприятни условия за развиване на културно-историческия и фестивалния туризъм.

Наградите „ Кмет на годината “ дават опция да се види какви позитивни резултати бележат общините и да се даде тласък на останалите да осъществят достижения. Това е извънредно значимо и за туризма, уточни Ангелкова и напомни, че Министерство на туризма също желае да насърчи всички общини да бъдат дейни. Каним всички, съдействали за това България да бъде желана туристическа дестинация да се включат с кандидатстване във вторите Годишни награди в туризма, прикани министър Ангелкова и добави, че сега тече срокът за кандидатстване, а премиите ще бъдат връчени при започване на месец декември тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР