200 кв. км инфектирана зона е определена около добричкото село

...
200 кв. км инфектирана зона е определена около добричкото село
Коментари Харесай

Ново огнище на Африканска чума по свинете около добричко село

200 кв. км инфектирана зона е избрана към добричкото село Дончево със заповед на Българска организация по сигурност на храните. Причината е позитивна проба за болестта на диво прасе, отстреляно от локалната ловна дружинка.
Зоната включва 3 подзони, като най-строги са ограниченията в подзона А, която е маркирана и лимитирана, изясни на днешното съвещание на Областната епизоотична комисия доктор Анелия Андонова - шеф на Областна дирекция по сигурност на храните-Добрич. Ловът в подзона А е неразрешен.
В нея може да се прави единствено претършуване от чиновници на Ловно и Горско стопанство, без кучета. Зоната ще бъде анулирана 6 месеца след последния позитивен случай в нея.
"Общо 4 са огнищата на Африканска чума по свинете в страната за последната седмица. Целта на ограниченията в тях е да запазим индустриалните ферми ", съобщи доктор Анелия Андонова.
Проверките на ОДБХ на задните дворове в региона, които са съвсем завършили, не са установили съществуването на домашни свине в тях. Поредната по сигнал на жител следва да се извърши през днешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР