200 иглолистни дръвчета бяха засадени във Варна за Деня на

...
200 иглолистни дръвчета бяха засадени във Варна за Деня на
Коментари Харесай

Тези варненци направиха нещо страхотно! Вижте какво

200 иглолистни дръвчета бяха засадени във Варна за Деня на Земята. Инициатори на благородното и природолюбиво мероприятие са феновете на моторните спортове - уредниците на надпреварата Гимкхана България и членовете на тима Flat-Out Motorsport, научи Varna24.bg .

От известно време се прокрадват хрумвания по какъв начин да бъдем по-полезни за опазването на околната среда. С присъединяване ни в автомобилни надпревари, въпреки и не толкоз многочислени, нашите коли оставят своя въглероден отпечатък (дори и нищожен) върху природата.

Така стигнахме до решението да засадим дръвчета, почти еднакъв брой на лицензираните от нас водачи за последните 5 години.

Какъв по-подходящ миг да изпълним тази концепция от празника - Ден на Земята, който за първи път (в международен план) се празнува точно в България през далечната 1930 година

С част от състезателите на Flat-Out Motorsport и техните фамилии, дружно с хората зад Гимкхана България, и с поддръжката на Държавно ловно стопанство - Варна, посредством шефа на предприятието - инж. Ганка Димитрова, реализирахме засаждането на 200 дръвчета, на територията на град Варна.

Радваме се, че в тима кипи възторг и в никакъв случай не липсват индивиди, които да ни поддържат в страничните от спорта инициативи, споделиха основателите на концепцията за запазване на околната среда. " Природата в никакъв случай не стопира в своето придвижване и санкционира всяко безучастие ", цитират Гьоте те.

Що се отнася до надпреварите - екшънът стартира и занапред предстоят забавните моменти. Първият от петте кръга, проведени от Гимкхана България, следва на 30 април, в курорта Св. Св. Константин и Елена на паркинг Централен (под Лидл).

Гимкхана е съревнование, в което вземат участие освен професионални автомобилни водачи, само че и всеки лидер на автомобил, които има предпочитание да изпита своите умения зад кормилото. Достатъчно е да има годна шофьорска брошура и автомобил с преминат механически обзор. Всичко, което е належащо да направи, е да съобщи своето предпочитание за присъединяване и в деня на надпреварата може да получи еднократен лиценз за присъединяване.

Гимкхана е автомобилното съревнование с най-нисък предел на присъединяване по отношение на умения, финанси, и механически условия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР